Sund Kost >> Kost

Bodybuilding og Hørfrøolie

Målet med bodybuilding er at øge muskelmassen og reducere fedt på kroppen, at få overlegne fysiske udseende. Korrekt ernæring er afgørende for at opretholde det fysiske udseende og gendanne fra den nødvendigvis intens træning. Hørfrøolie indeholder omega-3 fedtsyrer, der er en essentiel fedtsyre, som typisk mangler i den moderne kost. Tilføje hørfrø olie til din bodybuilding rutine kan forbedre din generelle sundhed og støtte i din opsving og vækst.

Hørfrø Olie

Hørfrøolie er rig på kort-kæde omega-3 fedtsyre alfa-linolensyre, eller ALA. Omega-3 fedtsyrer er essentielle næringsstoffer, kroppen ikke kan producere dem, så de skal være opnået fra din kost. En spiseskefuld, eller 15 ml, af hørfrø olie indeholder 130 kalorier og gram af ALA. Den anbefalede dosis er 1 til 2 spiseskefulde, eller 15 til 30 milliliter, dagligt, ifølge University of Maryland Medical Center.

Motion og Inflammation

Motion-induceret beskadigelse muskelfibre udløser vækst, der resulterer i større og stærkere muskler. Men dine muskler er også betændt efter træning, der forårsager dem til at være ømme, stive, hævede og svagere. Kontrollerende post-øvelse muskel inflammation kan fremskynde inddrivelse og giver dig mulighed for at træne hårdere og fremskridt hurtigere. Øvelse recovery afhænger også af wellness-af hele din krop, især dine hjerte-kar-system, der leverer næringsstoffer, der er nødvendige for vækst.

Fordele

Hørfrøolie indeholder omega-3 fedtsyrer er nødvendige for at opretholde hjerte-kar-sundhed. Den moderne kost er typisk et højt indhold af omega-6 fedtstoffer og et lavt indhold af omega-3 fedtstoffer, og det kan resultere i øget inflammation i kroppen og dårlig hjerte-kar-sundhed, ifølge Linus Pauling Institute. Det er ikke klart, at supplere med omega-3 kilder, såsom hørfrø olie, vil have en større fordel, hvis din kost indeholder allerede rigeligt med omega-3 fedtstoffer. Undersøgelser, der blev gennemgået af "Diætisten" konstateret, at omega-3 fedtstoffer kun reduceret markører af post-øvelse muskel-betændelse, når de kombineres med andre næringsstoffer, specielt former af E-vitamin og bioflavanoids, både antioxidanter.

Ulemper

Nogle mennesker kan have en nedsat evne til at vende ALA i hørfrø olie i de langkædede omega-3 fedtsyrer, der har vist sig at støtte i post-øvelse recovery. Mænd har en nedsat evne til at omdanne ALA i forhold til kvinder. Din evne til at omdanne ALA til langkædede omega-3 fedtsyrer, som også falder med alderen, ifølge University of Maryland Medical Center. Fisk eller krill olie kosttilskud naturligt indeholder langkædede omega-3 fedtsyrer og kan give nogle fordele i forhold til hørfrøolie.

Former

Hørfrø olie, der kan fås i enten rå olie form eller i gel kapsler. Kapslerne bør tages sammen med et måltid for at forbedre optagelsen. Rå olie opbevares i køleskab og tætsluttende, som det er udsat for ødelæggelse. Må ikke opvarmes hørfrø olie før indtagelse, da dette kan ødelægge de omega-3 fedtstoffer. Olien kan blandes i en protein shake, eller bruges i en salat dressing eller til at afslutte kogte grøntsager.

Om Forfatteren

Chris Daniels dækker fremskridt i ernæring og fitness online. Daniels har mange certificeringer og uddannelser, der dækker menneskers sundhed, ernæring og sport performance. En ivrig cyklist, vægtløfter, og svømmer, Daniels har oplevet rejse trænings-og i den rolle både som en atlet og coach.

Foto Credits

  • Unge bodybuilder på overskyede baggrund billede af Pavel Losevsky fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære