Sund Kost >> Kost

Hvilket Organ Systemer Drage Fordel Af Granatæble?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: 06 December, 2018

Det er ingen hemmelighed, at en kost rig på grøntsager og frugt er gode for dig – og med deres glædeligt, sød-syrlig smag, granatæbler er en lækker måde, til gavn for din sundhed. Som de fleste frugter, granatæbler er en kilde til naturlige sukker, som kan hjælpe med at holde dig fyldt med energi efter hvert måltid. De er også en stor kilde til en række andre vigtige næringsstoffer, som gavner flere organsystemer i kroppen.

Din Fordøjelseskanalen

Herunder granatæble i din kost sætter dig på sporet til regelmæssig fordøjelse, tak til de frugter' stellar dietary fiber indhold. Hver granatæble indeholder en imponerende 11 gram kostfibre, som leverer mellem 29 og 44 procent af dit daglige fiber indtag krav, afhængigt af din alder og køn. Fiber passerer gennem dit system uden at blive brudt ned for energi, hvilket betyder, at det kan bulk op afføringen til at bekæmpe forstoppelse. Kost med et højt fiberindhold også forhindre, at andre forhold, der påvirker dit fordøjelsessystem tarmkanalen, som diverticulitis og hæmorider.

Din Hjerte-Kar-System

Din ticker vil takke dig for at spise mere granatæble, også. Granatæbler' dietary fiber indhold fremmer et godt hjerte-kar-sundhed, da fibre kan bidrage til at sænke blodets kolesterol. Og granatæbler er en stor kilde til kalium, et mineral, der arbejder for at sænke dit blodtryk. Kalium naturligvis opvejer virkningen af natrium, og spise mere kalium rige fødevarer er især vigtigt, hvis du også herunder saltede fødevarer i din kost. Hver granatæble har 665 milligram af kalium eller 14 procent af, hvad du har brug for på en dag.

Din Bindevæv

Bindevæv findes over hele din krop: i dine sener, ledbånd, muskler, knogler, brusk og hud, samt i fascia, der indeholder stort set alle dine organer på plads. Og spise granatæble vil passe dit bindevæv, takket være generøs C-vitamin indhold. C-Vitamin hjælper kroppen med at producere collagen, et af de store proteiner, der er ansvarlige for at styrke dit bindevæv. Lav C-vitamin niveauer udløse kollagen opdeling, herunder tand og tandkødet skader, der kan opstå i skørbug. Et granatæble forsyninger 29 mg C-vitamin – omkring en tredjedel af C-vitamin krav til mænd, og 39 procent for kvinder.

Tjener Mere Granatæble

Granatæble er lækker, men dens lyse rød nuance betyder, at de tager ud frøkapperne kan gøre en rod. Undgå pletter ved nedsænkning i en halveret granatæble i en skål med koldt vand og fjerne frøkapperne under vandet, så skal du bare dræne overskydende vand fra skålen. Nyd granatæble frøkapperne på deres egen, eller du kan fryse dem til at føje til dine smoothies. Alternativt kan du bruge granatæbler som en topping til salat. De står op, især godt til dristigere greens, som arugula eller baby grønkål.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære