Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Din Krop Kræver, Rødt Kød?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret December 20, 2018

2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler at begrænse fødevarer, der er højere i fedt og mættet fedt, som indeholder mange udskæringer af svine-og oksekød, samt forarbejdet kød. Du kan få næringsstoffer i rødt kød fra andre kilder, så forbruge rødt kød er ikke nødvendigt for et godt helbred.

Rødt Kød Fordele

Rødt kød er en god kilde til næringsstoffer, herunder komplet protein, vitamin B-12, omega-3 fedtstoffer, jern, zink og niacin. Så længe du vælge magre udskæringer af kød med al synligt fedt fjernes, er det ikke sandsynligt, at påvirke dit kolesteroltal eller risiko for hjertesygdomme, noter 2005 en artikel offentliggjort i "Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition." Magre udskæringer af kød, som omfatter top fillet, top runde stege og bøffer, mørbrad spidsen side bøf, bunden runde stege og bøffer og lårtunge steg eller bøf.

Rødt Kød Risici

Fede udskæringer af rødt kød og forarbejdet rødt kød er høj i kalorier, kolesterol, fedt og mættet fedt. Forarbejdet kød er også høj i natrium og kan indeholde konserveringsmidler, som kaldes nitrater, som begge øger muligheden for sundhedsmæssige risici. Disse typer af rødt kød, især forarbejdet kød, kan øge din risiko for højt kolesteroltal, hjertesygdomme, fedme og diabetes.

Alternativer

Fjerkræ, fisk, æg og mejeriprodukter, som alle leverer komplette protein og vitamin B-12, som kun findes i animalske produkter. Trim off hud og synligt fedt af fjerkræ, og vælg fedtfattige versioner af mejeriprodukter. Du kan også få det protein du har brug for fra plante-baserede kilder, herunder bønner, korn, nødder og frø. Men du er nødt til at kombinere forskellige plante-baserede kilder til protein for at få komplette proteiner, som på deres egen de er hver for lavt i et eller flere af de essentielle aminosyrer.

Overvejelser

Vegetarisk kost, som indeholder kød, er helt rask, så længe du tager en vitamin B-12 tillæg. Et godt planlagt vegetarisk kost kan reducere din risiko for højt blodtryk, diabetes, hjertesygdomme, forhøjet kolesterol, osteoporose, cancer -, nyre-sygdom, leddegigt, demens, galdesten og diverticular sygdom, bemærker en artikel offentliggjort i "Forum for Ernæring" i 2005.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære