Sund Kost >> Kost

Hvad Betyder en BMI på 24 Betyde?

Skrevet af Erica Kannall; Opdateret 07 December, 2018

En BMI på 24 som er inden i det sunde interval, angiver, at – baseret på din højde og vægt alene – du er ikke overvægtige eller fede. Man skal dog ikke stole på dette nummer alene at forudsige fremtiden på sundhed. Andre faktorer har indflydelse på din risiko for sygdom samt, såsom kost, motion, rygning, stress og søvn.

BMI Vægt Kategorier

De kategorier, der er BMI fortælle dig, hvis dit niveau af fedt i kroppen er i et sundt område. Et BMI under 18,5 betragtes som undervægtig, 18,5 til 24,9 betragtes som normal, 25 til 29,9 er overvægtige og 30 og derover er overvægtige. Hvis din BMI er 24, og det er gode nyheder, fordi det betyder, at du er i det sunde interval, og har en lav risiko for sygdom. Baseret på disse kategorier, mængden af kropsfedt, du har, er sandsynligvis normal, og du ønsker at bevare dit BMI inden for dette interval. Beregn dit BMI-niveauer ved hjælp af en BMI calculator som denne.

Forhindre Vægtøgning

Ved en BMI på 24 du er i den høje ende af det sunde interval. Selv en lille mængde af vægt-gevinst, der kunne sætte dig ind overvægtige kategori, på hvilket tidspunkt risikoen for at udvikle kronisk sygdom stiger. Du bør overveje en vægt forvaltning plan for at forhindre vægtøgning. Hvis dit BMI stiger til 25 eller højere, er din risiko for at udvikle forhøjet blodtryk, højt kolesteroltal, type 2 diabetes, hjertesygdomme og visse kræftformer stiger, ifølge Centers for Disease Control.

Begrænsninger af BMI

Mens BMI er en god indikator for risiko for sygdom i de fleste mennesker, det er ikke helt præcis for alle. For eksempel, BMI kan overvurdere kropsfedt i atleter, fordi de har øget muskelmasse og BMI kan undervurdere organ fat i de ældre, der har mistet muskel, i henhold til den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute. Dit taljemål spiller også en rolle i at forudsige risiko for type 2-diabetes og hjerte-karsygdomme. Et taljemål på 35 eller mindre for kvinder og 40% eller mindre for mænd er optimal.

Om Forfatteren

Erica Kannall er en registreret diætist og certificeret sundheds/fitness specialist med American College of Sports Medicine. Hun har arbejdet i klinisk ernæring, fællesskab, sundhed, fitness, sundhed, coaching, rådgivning og food service. Hun har en Bachelor of Science i klinisk diætetik og ernæring fra University of Pittsburgh.

ADVERT

Mest populære