Sund Kost >> Kost

Hvordan Blåbær Påvirker Din Krop?

Mere end 200 millioner pounds af blåbær er vokset hvert år i Nordamerika, ifølge USDA Sunde Måltider Ressource-System, og de har været dyrket her i hundredvis af år. En af de første måltider Lewis og Clark havde med de Indfødte Amerikanere var rådyr kød infunderes med vilde blåbær. I dag, de er den anden mest almindeligt spist bær i Usa, efter jordbær, og tilbyder en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, herunder beskyttelse mod hjerte-sygdomme, visse former for kræft og fedme.

Vægt Kontrol

En kop rå blåbær har 84 kalorier, gram af protein, et halvt gram fedt, ingen kolesterol og 3.6 gram fiber, hvilket gør det et godt valg, hvis du forsøger at tabe sig eller bevare din nuværende vægt. Selv om det indeholder 14.74 gram sukker, mere end de fleste frugter, en kop blåbær har et glykæmisk indeks på 53, ifølge University of Sydney glykæmisk index databasen. Dette nummer betragtes som sikkert for de fleste diabetikere.

Anthocyaniner

Med omkring 14.4 milligram C-vitamin -- 15 til 20 procent af det anbefalede daglige indtag -- blåbær' antioxidant indhold, der tilbyder støtte til dit immunforsvar og celle sundhed. Ifølge forskere i 1994 undersøgelse offentliggjort i "Journal of Food Science," blåbær indeholder 110 til 260 mg anthocyaniner per 100 gram, afhængig af sorten. Anthocyaniner, som er meget undersøgt på grund af deres antioxidante potentiale er en klasse af flavonoid-stoffer, der giver mange røde, lilla og blå frugter og grøntsager deres pigmenter.

Hjerte-Kar-Fordele

Blåbær kan hjælpe folk, der har hjerte betingelser. I 2009 har forskere fra National Institute on Aging studeret virkningerne af en blåbær-rig kost på rotter med hjertesvigt. I det videnskabelige tidsskrift PLoS ONE," de dokumenteret, at efter et år, rotter på blåbær kost havde forbedret hjerte betingelser, og 22 procent lavere dødelighed end rotter, der ikke spiser blåbær, hvilket fik forskerne til at foreslå, at mere forskning om forholdet mellem blåbær og hjerte sundhed.

Forebyggelse Af Kræft

De flavonoider og ellagsyre i blåbær gør dem til en effektiv kræft-bekæmpelse af værktøj, i henhold til American Institute for Cancer Research. C-vitamin i blåbær fælder frie radikaler og forhindrer dem i at danne kræftfremkaldende stoffer. Anthocyaniner og ellagsyre stoppe kræftcellerne i at vokse og medføre, at nogle typer af kræft, herunder lunge -, mave, bugspytkirtel-og brystkræft celler, til at selvdestruere. De kan også tilbyde anti-inflammatoriske fordele, der beskytter mod kræft i spiserør og tyktarm. Fiber indhold, der minimerer den mængde af tid, at dine celler bliver udsat for kræftfremkaldende stoffer, yderligere at reducere din risiko.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære