Sund Kost >> Sunde Måltider

Blodtype O Måltid Planer

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 12 December 2018

En kost af magre proteiner og grøntsager, der fungerer bedst for personer med type-O blod, ifølge blodtype kost skaberen Peter D'Adamo. I sin bog, "Spise Rigtigt 4 Din Type," D'Adamo foregiver blodceller af typen-O enkeltpersoner reagerer med lektiner i mejeri-og kornbaserede fødevarer til at øge risikoen for fedme, diabetes, mavesår og skjoldbruskkirtel betingelser.

Selv om at undgå fedme, diabetes og andre forhold gennem kosten ændring lyder idyllisk, blodtype kost ikke har videnskabelig opbakning ifølge Katherine Zeratsky, en diætist med Mayo Clinic. Før du ændrer din kost til at passe din blodtype, drøfte med din beslutning med din læge.

Morgenmad

Ifølge EveryDiet, en typisk morgenmad på en blodtype O meal plan kan bestå af ristede Ezekiel brød smurt med smør, grøntsager, juice, frisk frugt og urte te. Mens de fleste korn er ikke anbefalet for type O folk, Ezekiel brød, som er fremstillet af spiret korn, som spelt, soyabønner, byg, hirse og hvede, er acceptabel, siger D'Adamo. Essene brød kan også bruges. De bedste frugter for type O folk er kirsebær, blommer, figner og svesker, selvom frugt som æbler, bananer, pærer, ferskner, druer og kiwi kan blive ædt op til to gange om ugen.

Frokost

Frokost for en type O person på Blod Type kost kan være en spinat salat, toppet med skiver af magert oksekød og forbundet med frisk frugt. D'Adamo tilråder, at oksekød, lam og vildt er det bedste valg for mennesker med type O blod, selvom kaniner og fjerkræ som kalkun, and eller kylling kan blive spist et par gange om ugen. Vælg magert, økologisk nedskæringer, når det er muligt og bruge ekstra-jomfru olivenolie til madlavning, marinade eller marineres. Andre salat, der er anbefalet for type O mennesker omfatter mælkebøtte greens, escarole, romaine salat og Swiss chard.

Middag

Frisk fisk er stærkt anbefales til type O folk på blodtype kost, og til middag kan bestå af grillet fisk med en bred vifte af dampet eller ristede grøntsager. Fisk og skaldyr som red snapper, laks, torsk, hellefisk, tunge, makrel og gedde er angiveligt den mest gavnlige, men skrubbe, mahi mahi og bløddyr som muslinger, muslinger, krabber, rejer og hummer er også fint en gang imellem. D'Adamo tilråder, at type O folk bør indeholde masser af rødbeder, broccoli, løg, søde kartofler, majroer og okra i deres kost, og samtidig undgå kål, aubergine, svampe, røde eller hvide kartofler, blomkål og majs.

Snacks

En snack på blodtype kost for en person med type O blod kan indeholde frisk frugt, skiver af rå grøntsager, glutenfri kage, ristede græskarkerner eller valnødder. Solsikkekerner, mandler, pekannødder, macadamia nødder og ris kager kan spises en eller to gange om ugen, men D'Adamo bemærk, at type O folk bør nøje undgå peanuts, pistacienødder og frugter som melon, jordbær, brombær eller mandariner, såvel som ethvert produkt, der indeholder raffineret sukker.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære