Sund Kost >> Sunde Måltider

Blodsukker-Spikes i Aften

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 28, 2018

Blodsukker-spikes er uvelkomne ethvert tidspunkt af dagen. Pigge efter middag, det største måltid på dagen for mange mennesker, kan gøre det svært at gøre noget, men sidder på sofaen, ser TV eller falder i seng. Tag kontrol over dit indlæg-middag blodsukker ved at overvåge den nøje, justere din medicin, spise de rigtige fødevarer og få nok motion. Drøfte din blodsukker kontrol med din læge, før du foretager medicin, kost-og livsstilsændringer.

Blodsukker Grundlæggende

En normal post-måltid blod sukker niveau, der er mindre end 140 mg/dl. Voksne med Type 1-eller Type 2-diabetes bør have en post-måltid blod sukker niveau på 180 mg/dl én til to timer efter spisning. Uanset om du har været diagnosticeret som diabetikere eller ikke, kan du opleve blodsukker overspænding efter måltider, der efterlader dig følelsen tåget og drænet for energi. Sammensætningen af din aftensmad kan være skyld i det. Med diabetes, kan du muligvis ikke har taget tilstrækkelig insulin til at modvirke de kulhydrater, som du spiste.

Design Din Middag

Kulhydrater, især stivelsesholdige og raffinerede kulhydrater, øge blodsukkeret, mest. Hvis din middag havde alt for mange kulhydrater i form af brød, kartofler, ris og pasta, dit blodsukker vil spike. The American Diabetes Association anbefaler, kulhydrat tælle til at holde dit carb indtag under kontrol ved måltider. Normalt, et måltid bør indeholde ca 45 til 60 gram kulhydrat. For reference, 15 gram kulhydrater er omkring svarende til en tredjedel kop af pasta eller ris, en halv kop sorte bønner eller andre stivelsesholdige grøntsager, en fjerdedel af en stor bagt kartoffel eller to små cookies.

Gøre Tælle Kulhydrater

Hvad slags kulhydrater, du spiser, i din middagsmad er lige så vigtigt, hvis ikke vigtigere, end hvor mange kulhydrater, du spiser, når det kommer til at styre aften blodsukker-spikes. Grænse stivelsesholdige fødevarer og slik og fokuserer på ikke-stivelsesholdige grøntsager som bladgrøntsager, agurk og svampe. Vælg hele-korn over raffineret korn, fordi de har flere fibre og er ikke brudt ned så hurtigt som raffineret korn, hvilket betyder, at de har en mere mild effekt på blodsukkeret. Vælg søde kartofler over hvide kartofler, fordi de har et lavere glykæmisk indeks, som er et mål for, hvor meget en fødevare spikes dit blodsukker efter at have spist det.

Bliv Aktiv

I stedet for at slå på glasset i aften, og smelter ind i sofaen, komme ud for en gang efter middag, til at kontrollere dit blodsukker. Forskere af en undersøgelse offentliggjort i "Diabetes Care" i juni 2013 fundet, at der blandt ældre voksne, en 15-minutters gang efter morgenmad, frokost og middag betydeligt lavere post-middag blod glucose niveauer. I virkeligheden, de tre 15-minutters gåture var mere effektiv til at sænke blodsukkeret end en 45 minutters morgenen eller om aftenen at gå session.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta. Hun studerede kreativ skrivning på American University of Paris og modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland. Hun har også modtaget personlig træner certificering fra NASM og hendes 200 timers yoga lærer certificering fra YogaWorks.

ADVERT

Mest populære