Sund Kost >> Sunde Måltider

Er Sort Te af Høj på Syre, Garvesyre?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: November 19, 2018

Ligesom fine vine, te-især sort te -- er ofte beskrevet af smagsdommere som "garvesyre." Dette betyder, at de indeholder høje niveauer af visse phenol aroma stoffer, der samlet kaldes tanniner, der giver te sin forfriskende astringerende, lidt bitter smag. Det slår nogle af sundhedsbevidste forbrugere som alarmerende, da de knytter tanniner med syre, garvesyre, der bruges i læder at gøre. Selv om der er vedholdende myter om de farer, der er af syre, garvesyre, sandheden er, at ingen te indeholder garvesyre syre.

Hvad Tanniner Er

Tanniner er blandt de phenolforbindelser, en gruppe af komplekse organiske molekyler, der tjener flere formål i planter. De udfører en række metaboliske funktioner; fungere som kemisk forsvar, give mad, planter med en bred vifte af smags -, dufte og farver, og er ofte potente antioxidanter, som godt. I tilfælde af te, tanniner er for det meste en type kaldet katekiner, der ikke er vant til at gøre tanninrig syre. I grøn, frisk høstet te blade, og deres smag er mund-puckeringly bitter og astringent og fungerer som en afskrækkende for planteædere. Men, te skovningsmaskiner kan manipulere dem, catechin tanniner til at skabe en række af potente smag.

Te Produktion

De friskplukkede teblade begynder at visne, så alle bladene gøre, når afskåret fra anlægget. De er som regel gnides eller rullet i denne fase til at nedbryde deres indre celle vægge, således at deres naturlige enzymer begynde at nedbryde de catechiner i komplekse og smagfuld forbindelser, især theanine. Grøn te er opvarmet på dette tidspunkt at stoppe de enzymer, derefter tørret. For sort te bladene er gned og rullet for en periode af timer, som de enzymer, der er givet frie tøjler, til at generere mere smag forbindelser, og en dyb, brun farve. Farven kommer fra en oxydizing reaktion, der svarer til den, der forårsager browning i æbler. Endelig, bladene er ristet og tørret til at stoppe reaktionen.

Drikken

Når du stejl din sort te, du er ved at oprette et rige bryg af komplicerede varianter. De vigtigste smag sammensatte, theanine, har både krydrede og søde noter. En del af theanine bryder ned i glutaminsyre, som øger krydrede smag og forklarer, hvorfor te er sådan en god ledsager til mad. Det te er koffein, en bitter alkaloid, bindes med bitre tanniner og -- pudsigt nok -- de to bitre stoffer gør hinanden mindre bitter, forlader te frisk og forfriskende.

Tanniner

Selv om sort te indeholder ikke garvesyre syre, tanniner der er til stede, har været rygter om at have sundhedsskadelige virkninger. For eksempel, nogle undersøgelser i 1980'erne og 1990'erne foreslået en mulig korrelation mellem te forbrug og kræft. Men nyere forskning har konkluderet, at den tanniner -- polyfenoler med potente antioxidant egenskaber -- måske i virkeligheden undertrykke forskellige kræftformer. De har også demonstreret stærke antimikrobielle egenskaber. Tanniner er kendt for at binde til kosten strygejern og forhindre dets absorption, men dette gælder kun for de "nonheme" jern findes i vegetabilske fødevarer. Altædende, får de fleste af deres jern fra animalske fødevarer, mens vegetarer kan simpelthen at undgå te omkring måltiderne eller øge deres forbrug af jern-rige grønne grøntsager for at kompensere for denne effekt.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære