Sund Kost >> Sunde Måltider

Gør Sort Te Har Flavonoider?

Sort te stammer fra samme plante som hvid og grøn te, men dens flavonoid-profil er ikke det samme som de to andre. Under behandlingen, sort te udvikler forskellige typer af flavonoider. Disse flavonoider har antioxiderende evner, og de kan hjælpe med at forhindre hjertesygdomme og visse former for kræft. Men forskning er i gang, og yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte, sort te ' s sundhedsmæssige fordele.

Flavonoider

I frugter, grøntsager og andre planter, såsom te, flavonoider er de pigmenter, der er ansvarlige for nogle af de forskellige farver. Som en gruppe, flavonoider har antioxiderende evner. Flavonoider i te kommer fra to undergrupper: flavan-3-oler og flavonoler. Disse to grupper omfatter omkring 14 forskellige typer af flavonoider. Flavonoider i grøn te har modtaget mere videnskabelig opmærksomhed og har veldokumenterede fordele. Mens flavonoider i sort te er blevet identificeret, at deres fulde potentiale er stadig at blive opdaget.

Te Grundlæggende

Alle typer te kommer fra den samme plante: Camellia sinensis. Knopper og unge blade bliver dampet og tørret til at producere hvid te. Grøn te er lavet af gamle blade, der går gennem den samme proces som hvid te. Når bladene er valset eller knækket og lov til at oxidere eller gære, resultatet er sort te. Hvid og grøn te har en stor procentdel af flavonoider, kaldet katekiner. Som bladene spirer til at blive sort te, nogle af de oprindelige flavonoider ændre. Sort te bevarer en lille mængde af den samme catechiner som grøn te, men dens primære flavonoider er theaflavins og thearubigins. Omkring 70 procent af den samlede flavonoider i sort te er thearubigins.

Sort Te Flavonoider

Flavonoider i sort te er anerkendt som antioxidanter, men forskning i deres specifikke effekter på din krop, er forholdsvis nye. For eksempel, er en gennemgang af den forskning, der er offentliggjort i 2011 bemærkede, at den rolle, flavonoider i sort te var ikke blevet grundigt undersøgt. Deres potentielle evne til at bidrage til din sundhed er illustreret i en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Molekyler" i Marts 2007. Forskere, der anvendes flere forskellige metoder til at udtrække flavonoider fra sort te. Mens nogle uddrag bevaret flere flavonoider end andre gjorde, hver og en blev testet og viste, antioxidanter og antibakterielle aktivitet.

Sundhedsmæssige Fordele

Sort te kan nedsætte din risiko for at få et hjerteanfald eller dø af en, ifølge MedlinePlus. Sort te flavonoider kan forebygge nogle former for kræft. Forskere i Holland fandt, at højere forbrug af sort te var forbundet med en lavere risiko for fremskreden prostatakræft, ifølge en undersøgelse offentliggjort i juni 2013 i "American Journal of Epidemiology." En tidligere undersøgelse i August 2012-udgaven af "FEBS Tidende" rapporterede, at sort te flavonoider kan have potentiale til at forhindre leukæmi ved at stoppe væksten af kræftceller.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

  • Ryan McVay/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære