Sund Kost >> Kost

Sort Te Ulemper

Skrevet af Lisa Maloney; Opdateret: 06 December, 2018

Sort te og alle de andre sorter af te – herunder hvid, grøn og oolong – stammer fra bladene af Camellia sinensis planten. Den måde, Camellia sinensis bladene er behandlet bestemmer, hvilken type te du ende op med. (Urte "te" som kamille, mynte og ingefær er mere korrekt kendt som infusioner.) En voksende mængde af beviser, der viser, at drikke te kan give en hel del sundhedsmæssige fordele, men det kommer med nogle potentielle ulemper også.

Et Kosmetisk Problem

Regelmæssig indtagelse af sort te er kendt for at misfarve dine tænder over tid, skifte til grøn te eller urtete kan hjælpe med at forhindre dette. Den gode nyhed er, at en undersøgelse fra Akademiet for Almen Tandpleje tyder på, at drikke sort te producerer lignende erosive effekt på dine tænder som vand – med andre ord, at drikke te kan plette dine tænder, men det gør ikke undergrave dem.

Gastrointestinale Gener

Som en generel regel, te betragtes som en sikker drikke, selv hvis du drikker det i store mængder. Men hvis du virkelig drikke te i overskud, mave kramper, overdreven gas, kvalme og andre gastrointestinale forstyrrelser er blandt de mest almindelige bivirkninger du kan opleve.

Reduceret Jern Absorption

Jern absorption er en af de meget få områder, hvor begrænset te forbrug kan forårsage reelle problemer. I to separate undersøgelser, at drikke så lidt som en kop te med et måltid blev fundet til at reducere absorption af nonheme jern – den primære type, der findes i nonmeat fødevarer – med omkring 70 procent. Bør dette ikke udgøre en risiko for raske mennesker, og hvis du har tendens i retning af jern problemer, forskere siger, at du kan maksimere dine jern absorption af tidskrævende din te er adskilt fra dine måltider eller jerntilskud.

Problemer Med Koffein

Sort te er koffein indhold (42mg at 79mg per 8 ounces) er moderat sammenlignet med grøn te, som har mindre (9mg at 63mg per 8 ounces), og brygget kaffe, som har mere (72mg at 130mg per 8 ounces). Mens mange mennesker nyder caffeine stimulerende egenskaber, virkelig overdreven indtagelse af te har meget lejlighedsvis resulterede i et unormalt lavt serum-kalium niveauer, en tilstand, der har været forbundet med koffein toksicitet. Virkelig overdreven koffein indtagelse kan også forårsage ubehagelige symptomer som rysten, nervøsitet, hovedpine, hjertebanken og søvnløshed.

Uklart Potentiale for Graviditet Komplikationer

Hvis du er gravid, American College of Fødselslæger og Gynækologer foreslår begrænsning af koffein forbrug til mindre end 200 mg per dag – det er to til fem kopper sort te, afhængigt af hvor stærk den er – fordi selvom der ikke er noget afgørende bevis endnu, at nogle undersøgelser tyder på, at høje koffein indtagelse kan være associeret med lav fødselsvægt og øget risiko for abort.

Lægemiddelinteraktioner

Igen, te anses for sikkert at drikke – men hvis du drikker en masse af stærk sort te på regelmæssig basis, kan du løbe en ekstra risiko for toksicitet fra visse stoffer, herunder albuterol, clozapin og metaproterenol. Du kan også se, reduceres effekten fra lægemidler som carbamazepin, valproate, pentobarbital og phenobarbital. I begge tilfælde synderen er koffein. Hvis du er en ivrig drinker af stærk sort te og tage regelmæssige medicin, spille på det sikre ved at lade din læge vide.

Hjerte-kar-Lægemidler, Især

Der er en voksende mængde af klinisk evidens, der drikker store mængder grøn te kan øge risikoen for blødning hvis du tager den antikoagulerende stof warfarin, og det kan reducere effektiviteten eller øge toksiciteten af andre kardiovaskulære lægemidler. Dette menes at være forbundet med grøn te ' s flavonoid-indhold, som er meget højere end sort te – så det er ikke klart, om overdreven indtagelse af sort te, ville give lignende problemer.

Fordelene af Sort Te

Selv om sort te kommer med et par potentielle ulemper, der er mere dokumentation, som viser sine fordele, selv hvis de ikke er fuldt forstået. I kliniske forsøg, regelmæssig te forbrug har været forskellig forbundet med reduceret risiko for hjerte-kar-sygdomme, mindsket risiko for at udvikle Type 2-diabetes og en lidt mindre risiko for nyresten. Undersøgelser tyder på, at der også kan være en sammenhæng mellem te forbrug og forebyggelse af kognitiv tilbagegang, og drikke nogle former for te kan hjælpe med at reducere din risiko for huller i tænderne. Det er muligt, at antioxidant polyfenoler i te kan hjælpe med at reducere din risiko for kræft, selv om den nøjagtige mekanisme for dette stadig ikke er forstået.

Om Forfatteren

Lisa er en pensioneret personlig træner med mere end 4.000 timer hands-on erfaring med at arbejde med en bred vifte af kunder, fra sportsklubber til vægttab og post-rehab befolkninger. Hun er også en professionel forfatter. Udgivet kreditter på sundhedsområdet omfatter Livestrong.com, Føler sig Rige, SheKnows, Precor.com og østkysten magasin trække vejret.

ADVERT

Mest populære