Sund Kost >> Kost

Sort Elastisk Afføring i en 3 måneder Gammel Preemie

Skrevet af Krista Sheehan ; Opdateret December 27, 2018

Eventuelle spædbørn, der er født før 37 uger af drægtighedsperioden er anset for "for tidlig", ifølge det AMERIKANSKE National Library of Medicine. Selv babyer født blot et par uger for tidligt, og er ofte ganske sund, og oplever ingen større problemer, nogen af for tidlig spædbarnet kan opleve sundhedsmæssige problemer, der er relateret til underudviklede organer. Men en umoden mave-tarmkanalen normalt ikke er en stor bekymring for tidligt fødte børn, så mens subtile ændringer i poop farve eller konsistens er typisk normal, tilstedeværelsen af sort elastisk afføring i en tre-måneder gamle preemie er ble kan angive et alvorligt problem.

Melaena

Sort, elastisk afføring med en tjære-lignende konsistens på tre måneder gamle, er ofte tilskrives blødning i mave-tarmkanalen -- som kan være særdeles farlige for dit barn. Denne type af afføring kaldes melaena, og det indeholder en betydelig mængde af fordøjet blod blandet med fordøjet bryst mælk eller formel. Sort afføring generelt betyde, at en blødning forekommer i den øvre mave-tarmkanalen, såsom spiserøret, maven eller første del af tyndtarmen. Som det friske blod passerer gennem resten af fordøjelseskanalen, mavesyren give det en mørk farve, og bliv konsistens. Hvis dit barns afføring udviser denne farve og konsistens, konsultere din børnelæge med det samme.

Nekrotiserende Enterocolitis

Mørkt blod i afføring fra en tidlig spædbarn, som kunne indikere tilstedeværelsen af nekrotiserende enterocolitis, en alvorlig mave-og tarm-lidelse. Sygdommen opstår oftest hos for tidligt fødte spædbørn, der vejede mindre end 3 kilo ved fødslen, i henhold til American Pædiatrisk Kirurgisk Forening. Det opstår, når bakterier ophobes i tarmene og forårsager udbredt inflammation og infektion. Sammen med blod i afføringen, dine præmatur baby vil sandsynligvis også udstille en virksomhed, udspilet abdomen, udsving i kropstemperaturen og nedsat hjertefrekvens. Diarré og muskelsvaghed, der kan forekomme i nogle tilfælde. Nekrotiserende enterocolitis kræver øjeblikkelig lægehjælp. Mindre alvorlige sager kan ofte behandles med intravenøs væske, antibiotika og dekompression af mave og tarme. Mere alvorlige tilfælde ofte kræver kirurgisk behandling.

Meconium

I løbet af de første par dage af liv, din baby vil hurtig klæbrig, tjære-lignende afføring, der er grønlig sort i farven. Denne første afføring kaldes meconium, og det er sammensat af alle indholdet af dit barns tarme, der indsamles, mens de er i livmoderen. Alle babyer hurtig meconium efter fødslen-typisk ikke mere end tre eller fire dage-uanset præmaturitet. Men meconium ikke vil forekomme på tre måneder; sort elastisk afføring i denne alder er sandsynligvis relateret til en anden årsag.

Jern-Beriget Afføring

Hvis din præmatur baby får jerntilskud, dette vil ofte dreje afføring, mørk grøn eller sort i farven. Det kan også forekomme i ammende babyer, hvis mødre bruger en overskydende beløb af jern i hendes kost. Typisk, afføringen er tekstur eller konsistens vil ikke ændre sig som følge af jern.

Fødevarer

Nogle fødevarer, kan også forårsage farveændringer, at et barns afføring. For eksempel, forbrug af brombær og blåbær ofte medføre skammel til at tage på en mørk blålig-sort farve. Men en tre måneder gammel baby skal ikke blive introduceret til fast føde endnu-så det er nok ikke den skyldige til din baby ' s mærkelige afføring. Men hvis du har indført purerede eller mosede bær i dit barns kost, være sikker på at anmelde din børnelæge. At indføre fødevarer, er dette begyndelsen på et tidligt fødte børns liv kan være ganske belastende på fordøjelsessystemet.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

ADVERT

Mest populære