Sund Kost >> Ernæring

Er det Bedre at Drikke gulerodssaft eller Spise Hele Gulerødder?

Skrevet af Brynne Chandler; Opdateret November 27, 2018

Baserer din kost omkring fem portioner af friske, farverige grøntsager hver dag tilbyder en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, men det kræver også en masse af vaske -, dreje -, snitte -, kaste-og endda nogle madlavning. Juicing kan hjælpe med at holde dig næring, mens du er på farten, men det kan i nogle tilfælde betyde at miste værdifulde vitaminer og fibre. Hvor gulerødder er bekymret for, at problemet ikke er helt så skåret og tørret. Juicing og madlavning gulerødder tilbyder fordele, at rå gulerødder ikke, men det omvendte er også sandt. Den nederste linje er, at så længe du tilføje gulerødder til din kost på en regelmæssig basis, i hvilken form de tager, er helt op til dig.

Fordele af Hele Gulerødder

Bortset fra at tilbyde lækre, sprøde sødme, rå gulerødder er meget høj i vitamin A, der understøtter sundheden for dine øjne, og understøtter væksten af dine celler. De er lav i kalorier på omkring 30 hver, og tilbyder også kalium, magnesium og vitamin C, E og K. Kalium hjælper med at afbalancere mængden af natrium og vand i blodet, som hjælper med at regulere blodtrykket. Magnesium støtter sunde knogler og hjerte og er nødvendig for at musklernes funktion. Vitamin C og E er stærke antioxidanter, som holder dine celler klare af frie radikaler, og hjælpe med at forsinke tegn på ældning. Hertil kommer, at rå gulerødder tilbyde fiber, der hjælper du føler dig fuld, sinker optagelsen af sukker og holder din afskaffelse vaner regelmæssig.

Fordele ved Juiced Gulerødder

Frisk-juiced gulerødder kan hældes i en låg cup for nipper under en lang pendler eller serveres som en hurtig arbejdsdag pick-me-up, der ikke involverer høj knasen eller behov for at børste dine tænder bagefter. Når du saft gulerødder, kan du koncentrere dig de vitaminer, mineraler og enzymer, de indeholder. C-Vitamin understøtter dit immunforsvar, mens de antioxidante egenskaber af vitamin E kan hjælpe med at beskytte mod visse former for kræft. Fordi du er juicing snarere end at tygge, kan du forbruge mere gulerødder på én gang, end hvis man skåret dem i pinde og snacked på dem. Den eneste ulempe er, at du ikke får nogen fiber.

Spørgsmålet om, Kogte Gulerødder

Visse antioxidanter såsom beta-caroten frigive flere af deres ydelser, når kogt. Beta-caroten understøtter et sundt hjerte og nærer din hud og øjne. Overkogt gulerod kan blive ubehageligt grødet og alt for sød, så skær dem i tykt og damp dem meget let. Disse kan nydes som den er eller kølet natten, så du kan kombinere dem med rå gulerødder saft, med en højere næringsstof-faktor.

Så Hele vs. Juiced?

Om kogte gulerødder eller juiced gulerødder er bedre afhænger helt af, hvad du har brug for fra dem. Hvis du er slankekure eller vedligeholde din vægt og har brug for nærende, lavt kalorieindhold snacks, der vil fylde dig op, så rå eller let dampede gulerødder er bedre for dig. Hvis det, du leder efter, er en kraftfuld ernæringsmæssig boost til at starte dagen eller til at hjælpe dig med at gendanne fra en hård træning eller mild sygdom, så juicing gulerødder er din bedste satsning.

Om Forfatteren

Emmy-nominerede manuskriptforfatter Brynne Chandler er en enlig mor til tre, der deler sin tid mellem professionel forskning og varieret madlavning, fitness og hjem & have virksomheder. En løbe-entusiast, der jævnligt deltager i San Francisco ' s Bay til Breakers køre, Chandler virker som en uafhængig restauratøren, at forberede sunde, nærende måltider for Phoenix-området beboere. Hendes arbejde har optrådt i Houston Chronicle og San Francisco Chronicle, blandt andre steder. Hun er hårdt på arbejde på sin første kogebog, som kombinerer enkle, friske opskrifter med videnskab-baseret urtemedicin.

ADVERT

Mest populære