Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvilken Er Bedst: Psyllium eller Hvede Fiber Kosttilskud?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 12 December 2018

Nogle mennesker kan have problemer med at møde den anbefalede fiber indtag af 21 til 38 gram per dag. Tilføjelse af hvede fiber til din mad eller tage en fiber supplement kan hjælpe med dette, men ikke alle fiber kosttilskud er de samme. Om psyllium eller hvede dextrin fiber kosttilskud er bedst for dig, afhænger af din grund til at tage fiber kosttilskud og sundhedsmæssige fordele, du forsøger at opnå.

Fiber Type og Fordøjelsessystemet Effekter

Hvedeklid, hvede, dextrin og psyllium kan være nyttige for at forbedre fordøjelsessystemet sundhed. Hvedeklid består hovedsageligt af uopløselige fibre, som er nyttigt for at gøre afføringen mere omfangsrige, så det går gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen hurtigt. Det kan hjælpe med at behandle fordøjelses problemer, som diverticulosis, forstoppelse og hæmorider. Psyllium, på den anden side, består hovedsageligt af opløselige fibre, som opsuger vand og danner en gel. Denne gel forsinker tømning af maven og fordøjelseskanalen proces. Det kan også bidrage til at gøre fastere afføring i løbet af diarré. Psyllium svulmer, når det opsuger vand, så det kan hjælpe med forstoppelse, og er ofte brugt som afføringsmiddel. Hvede dextrin er en opløselig fiber supplement, og som sådan kan bidrage til at øge optagelsen af mikronæringsstoffer og regulerer dit fordøjelsessystem.

Risiko For Hjertesygdom

Hvis du øge din fiber indtagelse til at sænke dit kolesterol, psyllium og hvede dextrin er bedre supplement valg end hvedeklid. Psyllium og andre opløselige fibre kan bidrage til at sænke dit blodtryk, triglycerid og kolesterol niveauer samt din risiko for hjertesygdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Psyllium falder alt og low-density lipoprotein, eller dårlige kolesterol, mere end high-density lipoprotein, eller gode kolesterol, som forbedrer din kolesterol-ratio, bemærker en artikel offentliggjort i "Farmakognosi Anmeldelser" i 2012. Den vigtigste type af hvede fiber, arabinoxylan, synes ikke at påvirke dit kolesterol eller triglycerid-niveauer, ifølge en gennemgang artikel, der er offentliggjort i "Næringsstoffer" i Maj 2013.

Andre Sundhedsmæssige Fordele

Hvedeklid kan hjælpe med at nedsætte din risiko for tyk-og endetarmskræft, i henhold til 2012 "Farmakognosi Reviews" artikel. Psyllium og hvede dextrin kan hjælpe dig med bedre at styre dit blodsukker, ikke mindst på grund af en langsommere tømning af mavesækken og frigivelse af sukker ind i din blodbanen, når du spiser. Selv om ikke alle uopløselige fibre er nyttig til at kontrollere dit blodsukker, den arabinoxylan i hvede har en lignende effekt på blodsukkeret til at psyllium, konstaterer Maj 2013 "Næringsstoffer" artikel.

Potentielle Overvejelser

Drik masser af vand, når at øge din fiber indtagelse. Dette er især vigtigt med psyllium, som kan forårsage kvælning, hvis du ikke drikker det, blandet med masser af vand. Øge fiber i din kost langsomt for at give din krop til at vænne sig til den ekstra fiber. Dette vil minimere enhver fordøjelses bivirkninger, såsom gas, oppustethed og diarré. Fiber kan også interagere med kosttilskud, herunder medicin for diabetes, depression, højt kolesterol og beslaglæggelser, der forårsager disse medikamenter til at være mere eller mindre effektiv, og det kan øge risikoen for bivirkninger, så tal med din læge, før du tager fiber kosttilskud for at sikre, at disse er sikkert for dig.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære