Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvilken Er Bedst: Psyllium eller Uforarbejdede hvedeklid?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret November 27, 2018

Læger og diætister er hurtig til at arbejde for de sundhedsmæssige fordele af kostfibre, der findes i forskellige grader i de fleste plantebaserede fødevarer. Blot at spise en kost høj i fuldkorn og grøntsager, der er passende for de fleste mennesker, men når det ikke er muligt, ekstra fiber kosttilskud kan være nødvendigt. Psylliumfrø og uforarbejdede hvedeklid er både potent kilder til kostfibre, selvom den type fiber adskiller sig. Hverken er i sagens natur bedre, med hver har fordele.

Hvedeklid

Hvedeklid er det yderste lag af kornet, en hård frøskal til formål at forhindre, at korn fra rådner op i jorden, mens det venter på at spire. Den indeholder meget af korn ' s fiber, samt nogle olie-og næringsstoffer, herunder B-vitaminer og mange mineraler. Det er fræset fra hvede til at bage hvidt mel, hvilket betyder, klid er rigelig og billig. Hvedeklid indeholder en beskeden mængde uopløselige fibre, men de fleste af dens volumen efter vægt, består af opløselige række.

Psyllium Husk

Psyllium er ikke et korn, men frø af en lille, busket urt. Hver plante producerer titusindvis af meget små frø, som er af minimal ernæringsmæssige værdi, bortset fra deres skaller. Disse frø frakker svarer til bran på hvede, og de er også høj i fiber, men det er fiber i en anden form. Psyllium husk er næsten udelukkende består af opløselige fibre, som opfører sig forskelligt fra uopløselige fibre i dit fordøjelsessystem.

Sammenligning Af Fiber

De uopløselige fibre, der gør de fleste af hvedeklid volumen er cellulose, et kulhydrat, der består af meget store, hårde molekyler. Som det passerer ufordøjet gennem systemet absorberer det bare nok fugt til at danne en blød, pladskrævende masse at aids afføring dannelse. De opløselige fibre findes i psyllium husk opfører sig forskelligt, er bindende fugt op fra fødevarer og din mave væsker ind i en blød og klæbende gel. Næringsstoffer, der er opløst i disse væsker passere ind i dit system langsommere, minimering af mad ' s indvirkning på dit blodsukker.

Vælge og vrage

Hvilken type fiber, du vælger som et tillæg, der afhænger af din situation. De uopløselige fibre i hvedeklid er mere effektivt at forebygge forstoppelse, og kun et par spsk drysses over din morgen korn eller indbygget i din bagning kan lave et effektivt supplement. Tilføjelse af psyllium, at mad ikke er så praktisk, fordi det har en tendens til at blive tykkere væsker og tørt bagværk, så det er typisk tages i kapsel-eller pulverform. De opløselige fibre i psyllium moderate kolesterol og kan også hjælpe med at reducere højt blodtryk.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære