Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Vilde Yams?

Wild yam, en vin med en tør, knolde roden, er hjemmehørende i Nordamerika og Kina. Selvom der ikke er egnet til at spise, wild yam rod bruges i traditionelle og plantelægemidler, for dets aktive stof, diosgenin, en phytoøstrogen. En bred vifte af sundhedsmæssige fordele har været tilskrevet wild yam, hvoraf nogle er blevet dokumenteret gennem videnskabelige undersøgelser.

Overgangsalderen Management

Wild yam kan være nyttige til styring af overgangsalderen symptomer, selv om de videnskabelige beviser for dens fordele er svag på dette tidspunkt, ifølge CoxHealth. Dens stærke østrogen og progesteron-lignende effekter kan bidrage til at afbalancere hormon udsving i overgangsalderen og reducere kraftige blødninger eller uforudsigelige spotting under perimenopause, bemærker Dr. Shari Lieberman, forfatter af bogen "Get Off the Menopause Rutschebane: Naturlige Løsninger til Humørsvingninger, hedeture, Træthed, Angst, Depression og Andre Symptomer." Wild yam kan også hjælpe med at reducere irritabilitet, og dens anti-inflammatoriske ydelser kan tilbyde lindring af ledsmerter, der ofte følger med overgangsalderen.

Muscle Fordele

Forbindelser i wild yam kan forhindre muskel tab efter overgangsalderen, i henhold til et laboratorium, dyr undersøgelse, der er offentliggjort i juni 2008 udgaven af "Taiwan Journal of Obstetrik og Gynækologi." I undersøgelsen, at tilskud med 250 mg til 1.500 mg per kg legemsvægt per dag, wild yam viste forbedret muskelfunktion. Derimod tilskud med diosgenin, den aktive del af wild yam, ikke give gode resultater for musklernes funktion, i denne undersøgelse. Forskerne konkluderede, at wild yam kan være en hjælp til at bevare muskelmasse efter overgangsalderen.

Forebyggelse Af Kræft

Wild yam kan hjælpe med at forhindre visse former for brystkræft, ifølge en vævskultur undersøgelse offentliggjort i 2009 udgave af "American Journal of Chinese Medicine." I den undersøgelse, wild yam uddrag øget progesteron aktivitet og hæmmet vækst og reproduktion af brystkræft celler. Men på grund af den hormonelle virkninger, hvis du har en historie eller familie historie af hormon-relateret bryst, livmoder eller æggestokke kræft, bør du rådføre dig med din læge om hjælp wild yam, advarer om, University of Maryland Medical Center.

Anti-Angst

En undersøgelse offentliggjort i August 2007-udgaven af tidsskriftet "Annals of General Psychiatry", fandt, at angst og andre følelsesmæssige symptomer på overgangsalderen kan reagere godt at tilskud med wild yam. I laboratoriet dyr undersøgelse, 27 dage af tilskud resulteret i lavere niveauer af angst i åbent vand svømning tests. Forskerne bemærkede også, at wild yam vendt visse ændringer i hjernen, der opstår i løbet af overgangsalderen og konkluderede, at wild yam kan tilbyde lindring af følelsesmæssige symptomer relateret til overgangsalderen. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte, om disse foreløbige resultater udvide til mennesker.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • urter og krydderier billede af Bartlomiej Nowak fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære