Sund Kost >> Sunde Måltider

Fordele af Hvid Eddike med Hensyn til Sundhed

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret: 06 December, 2018

Du kan synge sine roser, som et kraftcenter rengøringsmiddel. Du kan endda blande det med vand for at skabe en dressing til dine salater eller til at bevare grøntsager. For mere end 2.000 år, folk har udråbt det store fordele af hvid eddike. Men forskerne er ikke færdig med at eksperimentere endnu. De fortsætter med at skrive nye kapitler i bogen. Indtil videre, at de har samlet en imponerende liste over, hvad nogle af dem kalder "V virkninger."

Kolesterol-Sænkende og Anti-Fedme Effekter

Din risiko for at lide af hjerte-kar-sygdom, afhænger af mange faktorer, herunder din kost, kolesterol, forhøjet blodtryk og niveau af fysisk aktivitet, og om du ryger. Mange af disse faktorer er knyttet sammen. (For eksempel, mange mennesker med højt kolesteroltal, også har dårlige kostvaner.) Eddike har vist sig at reducere kolesterol og triglycerid-niveauer. At indtage en spiseskefuld af hvid eddike med et måltid kan også skabe en følelse af mæthed, der kunne få dig til at spise mindre, og dermed mindske din risiko for at blive overvægtige eller fede.

Anti-Hypertensive Effekt

Fede mennesker er også i risiko for at udvikle forhøjet blodtryk (hypertension). "Eddikesyre indhold af eddike forlyder, at også forårsage en blodtrykssænkende effekt," fortæller Journal of Food Science, dybest set ved at slække på blodkarrene.

Diabetes Effekter

Ingen læge er kapret eddike som et supplement terapi til behandling af diabetes eller pre-diabetes – i hvert fald ikke endnu. Men Journal of Food Science undersøgelse bemærker også, at "andre positive sundhedsmæssige effekter af daglig indtagelse eddike rapporteret omfatter en forbedring af blodglukose respons, som ville være til gavn for diabetespatienter." Sagt på en anden måde, eddike kunne reducere virkningerne af diabetes.

Øvre Respiratoriske Effekter

Kan du ikke ønsker at plante et kys på nogen, efter at du har gurgle med 1 spiseskefuld eddike blandet med 8 ounces vand. Men dit ondt i halsen, kan ikke stikke så meget, enten. Bagefter tilsætte lidt eddike til en vaporizer kan hjælpe med at bryde op, brystet overbelastning.

Antibakterielle Effekt

Eddike antibakterielle egenskaber gør det befordrende at behandle facial pletter. Og som for de dyre, store-købte tonere? De kan blive væksthæmmede af et stykke vat gennemvædet med nogle hvide eddike. Eddikesyre og alpha-hydroxy syrer i hvid eddike hjælpe det til at fungere effektivt som en toner, strammer porerne og efterlader en frisk følelse.

Anti-Burn-Effekter

Hvid eddike er ofte brugt til at behandle og lindre en lang række forbrændinger af huden og betændelser, herunder hudafskrabninger, mindre sår, udslæt, insektstik og solskoldning.

Anti-Svamp Effekter

De fleste mennesker holder toenail svamp under wraps. Du kan ikke have at efter iblødsætning anden vatrondel med hvid eddike og gnide det ind i dine tånegle flere gange om dagen, indtil den tilstand går væk.

Anti-Dandruff Effekter

En tør, kløende hovedbund, er ofte det første tegn på forestående skæl, og eddike kan hjælpe med at lindre både sygdomme. Rør 1/2 kop eddike i 2 kopper vand og skyl håret med denne blanding efter hårvask.

Vaske Det Ned Med Vand

Den sure kvaliteter, der kan skabe disse effekter kan også medføre, hvid eddike til at pakke en stærk, sur punch. Altid drikke det med vand, og for at reducere skader på tandemaljen, skyl munden ud med mere vand umiddelbart bagefter. Hvid eddike har en lang holdbarhed, men hvis du tilfældigvis til at opleve nogle overskyet stemning, som dannes ved bunden af flasken, så fortvivl ikke. Det vil ikke udvande effekten.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære