Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Hvid Te frem for Andre?

Te har en masse i gang for det: Det kommer fra naturen, har ingen kalorier eller tilsætningsstoffer og et lavt koffein. Ud over, at det er potent sundhedsmæssige fordele. Alle te-sort, oolong, grøn og hvid-kommer fra Camellia sinensis planten. Den type behandling bladene gennemgår bestemmer typen af te.

Typer af Te

Nogle af te blade gå gennem en kemisk proces, der kaldes oxidation, som får bladene til brun og påvirker smag og aroma af kaffe. Sort te er fuldt oxideret, brygger til en mørk til rødlig-brun farve, og har det højeste indhold af koffein af alle te typer. Grøn te er ikke oxideret, brygger til en gul til lys grøn farve og har mindre koffein end sort te. Hvid te er minimalt oxideret og er den mindst forarbejdede af alle te. Det brygger til en lys gylden farve, delikat smag og aroma, og har det laveste indhold af koffein i te.

Anti-cancer Egenskaber

Hvid te kan have en anti-kræft effekt. En undersøgelse offentliggjort i 2010 i "Forebyggelse af Kræft Forskning" viste, at hvid te-ekstrakt øget celledød af lunge cancer cells. Og når forskerne sammenlignede ekstrakt af hvid te med grøn te ekstrakt, hvid te-ekstrakt var mere effektiv til at dræbe kræftceller.

Anti-aging Egenskaber

Forskerne testede anti-aging og anti-oxidant egenskaber af 23 planteekstrakter, herunder hvid te og grøn te i en undersøgelse offentliggjort i "BMC Komplementær og Alternativ Medicin" i 2009. Hvid te viste den højeste aktivitet både mod elastase og collagenase, enzymer, der kan nedbryde elastin og kollagen proteiner i huden, en proces, der fører til rynker. Også grøn te, viste aktivitet mod både enzymer, men det var væsentligt bedre end hvid te. Hvid te også havde den højeste antioxidant aktivitet, lidt mere end grøn te.

Fluorid Indhold

En undersøgelse offentliggjort i "Food and Chemical Toxicology" i 2008 sammenlignet med fluor indholdet i infusioner af sort, grøn, oolong, pu-erh-og hvid te. Hvid te blev fundet til at have den mindst fluorid, mens sort te havde mest. Længere brygning gange var forbundet med mere fluor i te-infusion. Forfatterne bemærkede, at en overdreven indtagelse af fluor, der kan øge risikoen for skader i tand emalje, kaldet dental fluorose, i børn.

Om Forfatteren

Baseret i nærheden af Boulder, Colo., Amber Olson har været at skrive sundhed-relaterede artikler siden 2009. Hun har fungeret som en åndedrætsterapeut, motion specialist og yoga-instruktør. Olson har en bachelorgrad inden for sundhed, idræt og fritid fra South Dakota State University og en associeret grad i respiratory care fra Dakota State University.

Foto Credits

  • Hvid Te i gennemsigtigt bæger billede af Krista Kalbin fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære