Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Hvid Salvie Te?

Skrevet af Paul Woods; Opdateret 09 December, 2018

Hvid salvie, eller Salvia apiana, er en mint urt, der var almindeligt brugt af oldtidens civilisationer, som Egypterne, Babylonierne og Grækerne. Mens der er mange andre plantearter, der hedder "sage," de fleste af dem tilhører den Artemisia slægt, som bynke. Hvid salvie bruges til at gøre røgelse på grund af sin dejlige duft. Dens medicinske anvendelser omfatter behandling af overskydende sved, forkølelse og sinus infektioner, og fordøjelsesbesvær. Konsultere din læge, før du bruger hvid salvie te til at behandle en sygdom.

Sinus Infektioner

Bihulebetændelse opstår, når dine bihuler bliver betændt på grund af en bakteriel, viral, eller svampeinfektion. Hvis du lider af hyppige sinus infektioner, indtagelse hvid salvie te kan helbrede eller forhindre sådanne infektioner fra tilbagevendende. Ifølge forskning udført af forskere ved University of Southern California og offentliggjort i Marts 2005 i "Evidens-Baseret Komplementær og Alternativ Medicin," hvid salvie indeholder eucalyptol, eller cineol, som dræber bakterier, og har en beroligende effekt, der hjælper med at klare en sinus infektion.

Behandling af Sår og Hyperhidrosis

De forbindelser, som eucalyptol i hvid salvie te have antibiotika og anti-allergifremkaldende effekter. Når det køler ned, te kan anvendes til sår og udslæt til at fremskynde heling af de berørte dele. Da det også indeholder syre, garvesyre, hvid salvie te kan bruges til behandling af fodsvamp og forhindre, at det gentager sig. Hvis du hele tiden lider uforholdsmæssigt store sweating, drikke hvid salvie te kan hjælpe med at behandle denne tilstand.

Behandler Almindelige Klager

At drikke en kold kop hvid salvie te kan lindre fordøjelsesbesvær. Traditionelt, Indfødte Amerikanere, drak hvid salvie te til at lindre diaré så godt.

Te kan også bruges til at lindre forkølelse, da det nedsætter mukøst sekret i lungerne, bihuler og hals. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture Plante Guide nævner, at de Indfødte Amerikanere drak varm hvid salvie te som en naturlig kur mod ondt i halsen.

Menstruationssmerter

Drikker hvid salvie te kan lette tunge og smertefulde menstruationer. Det kan også lette ubehag, der er forbundet med visse menopausale symptomer som svedtendens og hedeture. Hvid salvie te indeholder phytoøstrogener, som er biokemikalier, der efterligner virkningerne af det kvindelige kønshormon østrogen.

Overvejelser

Hvid salvie indeholder et giftigt kemisk stof kendt som thujon. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services, at dette stof øger din puls og forårsager mental forvirring. Det fører også til opkastning, rastløshed og nyre-komplikationer. Dermed, du bør udvise forsigtighed, når du bruger hvid salvie.

Om Forfatteren

Paul Woods har skrevet siden 2004, med arbejde, der er offentliggjort i "Alive Magazine", "Canadian Journal of Diabetes" og "Canadian Journal of Diætetiske Praksis og Forskning." Skoven har en Master of Science i anvendt human ernæring fra University of Manitoba, samt en Bachelor of Science i ernæring fra University of Saskatchewan.

ADVERT

Mest populære