Sund Kost >> Ernæring

Fordele ved Vitaminer & Mineraler

Skrevet af Nadia Haris ; Opdateret 07 December, 2018

Din krop kræver, essentielle mineraler og vitaminer for hver proces og funktion. Disse næringsstoffer virker i symfoni med at vokse, heale, reparere og vedligeholde din krops celler, organer, systemer og skelet. Vitaminer og mineraler er nødvendige i forskellige mængder, og nogle udgør centrale dele af strukturer såsom røde blodlegemer og knogler. Mangler mineraler og vitaminer kan føre til træthed, sygdom og sygdom. En afbalanceret daglige kost generelt indeholder de vigtige næringsstoffer, din krop har brug for til at holde sig sund; en læge kan afgøre, hvis du har brug for vitamin-eller mineraltilskud til at forbedre din almindelig ernæring.

Stofskifte

Stofskifte, forbrænder indtages, og opbevarede fødevarer næringsstoffer til at producere energi, som kroppen kan bruge, gennem en række komplekse processer. Vitaminer og mineraler spiller en vigtig rolle i fordøjelsen og stofskiftet. University of Maryland Medical Center bemærker, at vitamin B2 eller riboflavin er afgørende for at danne en coenzym, der kombinerer ilt til cellulære mekanismer, der producerer energi. Alle B-vitaminer, herunder vitamin B6 og B12, som er vigtige for metabolisme af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Mineraler, såsom magnesium er også vigtig i energi metabolisme. Fødevarer med højt indhold af B-vitaminer og magnesium omfatter spinat, broccoli, bønner, havre, fisk, fjerkræ og æg.

Hjerte Sundhed

Vigtige vitaminer fra din daglige kost er også nødvendigt for at forebygge hjertesygdomme. Næringsstoffer såsom vitamin A, C og E, samt beta-caroten har antioxidant egenskaber, der hjælper med at reducere betændelse, der kan reducere risikoen for hjertesygdomme. En kost højt i frugt og grøntsager er rige på disse vitaminer og andre næringsstoffer. University of Maryland Medical Center bemærker også, at vitamin B3 eller niacin er bruges til at sænke usunde kolesterol niveauer for at forbedre hjerte-kar-sundhed. Men høje doser af dette vitamin er nødvendig og bør kun tages under tilsyn af din læge.

Knogle Sundhed

Mineraler og vitaminer er afgørende for at bevare knogle sundhed og forebyggelsen af knoglesygdomme såsom osteoporose eller skøre og svage knogler. Den hårde matrix af knogler, der er sammensat af mineraler såsom kalcium, magnesium og fosfor. Forskning offentliggjort i "British Journal of Nutrition", bemærker, at D-vitamin er nødvendig for at hjælpe din krop med at optage calcium fra fødevarer og til supplering af disse to næringsstoffer kan hjælpe med at forhindre tab af knoglemasse og reducere risikoen for knoglebrud. K-Vitamin spiller også en rolle i knogle sundhed til at støtte den rolle D-vitamin og calcium.

Fertilitet

Reproduktiv sundhed og fertilitet, som afhænger af den funktion af en række organer, strukturer og hormoner, samt cell produktion. Mineraler og vitaminer er nødvendige for at hjælpe med at vokse, reparere og vedligeholde disse indviklede systemer og processer i både mænd og kvinder. Mineralet zink er vigtigt for frugtbarhed, sundhed hos mænd og forbedrer antal sædceller og mobilitet. Zink-rige fødevarer omfatter rødt kød, fjerkræ, bønner, nødder, græskar frø og østers. MayoClinic.com lister en række vitaminer og mineraler, der er også behov for reproduktiv sundhed, herunder vitamin C, E og B12 -, beta-caroten, folinsyre og selen.

Om Forfatteren

Nadia Haris er et registreret stråling terapeut, der har været at skrive om ernæring for mere end seks år. Hun er ved at færdiggøre sin Master of Science i ernæring med fokus på de ernæringsmæssige behov hos onkologiske patienter.

ADVERT

Mest populære