Sund Kost >> Ernæring

Fordele af Vitamin E & Selen

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Du ved, du er formodes for at få alle dine vitaminer og mineraler hver dag, men hvis du er ligesom mange mennesker, kan du ikke vide præcis, hvad disse vitaminer og mineraler gøre for din krop. E-Vitamin og selen har individuelle roller, men de kan også arbejde sammen om at beskytte din krop fra celle skader og kroniske sygdomme.

E-Vitamin Fordele

Den mest kendte rolle for E-vitamin er en antioxidant. Antioxidanter er kemiske forbindelser, der hjælper med at beskytte kroppen mod frie radikaler, der er ustabile molekyler, som skader celler, væv og organer, der fører til ældre og kroniske sygdomme. E-Vitamin hjælper også med at holde dit immunforsvar stærkt, og giver din krop til at danne røde blodlegemer, som er ansvarlig for at levere ilt til vævet og fjerne affaldsstoffer fra din krop.

Din krop har også brug for E-vitamin for at bruge K-vitamin korrekt. K-Vitamin er kendt som koagulation vitamin, fordi det spiller en afgørende rolle i ordentlig dannelse af blodpropper.

Kilder til Vitamin E

Food and Nutrition Board anbefaler, at både voksne hanner og hunner indtage 15 mg E-vitamin hver dag. Fødevarer, der indeholder E-vitamin omfatter solsikkekerner, mandler, hasselnødder, peanuts og peanut butter. Nogle frugter og grøntsager såsom spinat, broccoli, kiwi, mango og tomater, også kan indeholde små mængder af vitamin E. de Fleste kornsorter er beriget med vitamin E.

Selen Fordele

Som E-vitamin, selen virker som en antioxidant. I virkeligheden, at selen er endnu mere effektiv som en antioxidant, når det kombineres med vitamin E, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Selen hjælper også med at regulere din skjoldbruskkirtel, lille sommerfugl-formet kirtel, som styrer alle de metaboliske processer i kroppen, og holder dit immunforsvar fungerer korrekt. Selen giver din krop til at opbygge hvide blodlegemer, som hjælper kroppen med at bekæmpe sygdom og infektion.

Kilder til Selen

Food and Nutrition Board anbefaler, at voksne indtager 55 mikrogram selen hver dag. Selen er fundet i Brasilien nødder, tun, torsk, kalkun, kylling bryst og solsikkefrø. Hytteost, brune ris, hvide ris og valnødder indeholder også selen.

Den nøjagtige selen indholdet i fødevarer kan variere, fordi mængden af selen i fødevarer afhænger af mængden af selen i jorden, hvor maden var vokset.

Måltid Ideer

Mens tallene og retningslinjer kan gøre det virke overvældende, at forbruge den rigtige mængde af E-vitamin og selen hver dag, er meget enkel. I virkeligheden, hvis du regner med, du kan forbruge tilstrækkelige mængder af både næringsstoffer, i et måltid. Til morgenmad, scramble to æg 1 spsk hvedekim olie og læg dem på toppen af et lille æg bagel. Denne kombination giver 57 mikrogram selen og lige over 20 mg vitamin E. Hvis du foretrækker at opfylde din E-vitamin og selen mål på frokost, sted 3 ounce af tun på mellem to skiver fuldkornsbrød og nyde med 2 ounce af solsikke-frø. Dette solid frokost giver 90 mikrogram selen og 14,8 mg vitamin E.

Til en let snack, der pakker 544 mikrogram selen og 17 mg E-vitamin, kan du prøve en ounce af tørrede Brasilien nødder blandet med 2,5 ounce af mandler.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære