Sund Kost >> Kost

Fordele af E-Vitamin 400 IU

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret December 27, 2018

Vitaminer er en vigtig del af en sund, velafbalanceret kost. Nogle gange, dog din krop kan drage fordel af ekstra vitaminer i form af et tillæg. E-Vitamin har mange vigtige roller i at hjælpe med at holde alle dine organer og væv, der fungerer godt, og at opretholde din generelle sundhed. Tilføjelse af en daglig vitamin E supplement kan være en nyttig måde at sikre, at du tager i nok af dette vigtige vitamin.

E-Vitamin Handlinger

E-Vitamin, også kaldet alpha-tocopherol, er et fedtopløseligt vitamin, som hjælper din krop med at gøre de røde blodlegemer, som transporterer ilt til hele kroppen. Det er også øger funktionen af dit immunforsvar, hjælper dig med at bekæmpe infektion, og kan hjælpe med at nedsætte din risiko for blodpropper ved at holde cellerne denne linje dine blodårer sunde. Hertil kommer, at E-vitamin er en vigtig antioxidant, der hjælper med at stabilisere frie radikaler, der gør dem uskadelige og hjælpe din krop skille sig af dem. Frie radikaler form som biprodukter af fordøjelsen, efter at du er udsat for giftstoffer eller i din hud og øjne, når du er i sollys. Over tid, høje niveauer af disse molekyler kan fremskynde aldringsprocessen og øge din risiko for flere sygdomme.

Fordele

Forbrugende en daglig vitamin E supplement kan være effektive i at hjælpe dig med at undgå en række sygdomme, ifølge Harvard School of Public Health. Det rapporterer, at E-vitamin kan forhindre, age-related eye sygdomme som macula degeneration, især når den kombineres med C-vitamin, beta-caroten og zink. Hertil kommer, at E-vitamin kan sænke din risiko for dødsfald på grund af hjertesygdomme, i henhold til en 12-års undersøgelse af mere end 39,000 kvinder, der er offentliggjort i "Journal of the American Medical Association." Undersøgelsen fandt, at de, der forbruges 600 IU E-vitamin hver anden dag, havde 24 procent lavere forekomst af dødsfald som følge af hjerteanfald end placebo-gruppen.

Kosttilskud

Den Anbefalede daglige dosis, eller RDA, for vitamin E er 15 mg, svarende til 22,5 IU, for voksne mænd og kvinder, og noget mindre for børn afhængig af alder. Men Linus Pauling Institute rapporter om, at den gennemsnitlige indtag af E-vitamin for Amerikanske børn og voksne er et godt stykke under sin RDA. Det anbefales, at de fleste voksne overveje at tage E-vitamin kosttilskud, der generelt indeholder mellem 100 og 1000 IE per dosis. Selv om der ikke er anbefalede mængde af vitamin E i supplement form, Kontoret for Kosttilskud, at du har brug for mere syntetisk E-vitamin fra kosttilskud for at opnå de samme fordele som fra den naturlige form, der findes i fødevarer. Det indikerer, at mere end 10 procent af Amerikanerne tage en daglig vitamin E tilskud på 400 IU eller mere.

Forholdsregler

Selv om der generelt anses for sikkert, E-vitamin kosttilskud kan interagere med visse lægemidler, herunder visse antidepressiva, blodtryk medicin, og statiner, som nedsætter blodets kolesterol. Ikke spiser E-vitamin, kosttilskud, hvis du jævnligt tager aspirin eller blodfortyndende medicin. Den øvre tolerable grænse for E-vitamin i supplement form er 1.500 IU dagligt. Før du tager E-vitamin, kosttilskud, diskutere deres anvendelse i detaljer med din læge for at afgøre, om de kan være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære