Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved at Bruge L-Theanine?

L-theanine er en aminosyre, kun til stede i te anlægget og visse svampe. Dens struktur er den samme som i L-tryptofan, der er en forløber for neurotransmitteren serotonin. L-theanine er ansvarlige for nogle af de karakteristiske smag og fysiske virkninger te drikker nyde. Flere af L-theanine ' s påståede fordele har været underbygget af videnskabelige undersøgelser.

Afslapning

L-theanine reducerer stress og slapper af din hjerne ved at øge alpha-bølge aktivitet. Alfa-bølger er dem, der opstår, når du er vågen, opmærksom og afslappet. De hjælper dig med at koncentrere sig og til at fremme kreativiteten. L-theanine, der udøver sit stress-reducerende effekter, uden at det forårsager døsighed, er også i stand til at krydse blod-hjerne-barrieren, et beskyttende filter, der forhindrer, at nogle stoffer i at nå hjernen, hvilket gør det til et godt potentiale alternativ for visse anti-angst medicin, ifølge Dr. Donald Colbert, forfatter til bogen "Stress eller Mindre." Stress-reducerende effekter kræver højere doser, end du får fra te; omkring 50 milligram i forhold til 20 mg i gennemsnit kop sort te.

Nerve Beskyttelse

L-theanine forhindrer skader på hjerneceller ved at blokere overstimulering af cellerne og beskytter hjerneceller mod at blive svækket, når iltindholdet er lavt. Det fremmer også produktionen af nye hjerneceller ved at stimulere frigivelsen af et protein, der er nødvendige for nerve-vækst. En undersøgelse offentliggjort i juli 2008 nummer af tidsskriftet "Neurotoxicology" vist, at L-theanine kan være nyttige i behandling af symptomerne på Parkinsons sygdom. I laboratoriet dyr undersøgelse, L-theanine beskyttede celler i et område af hjernen, der producerer dopamin -- den neurotransmitter, der er involveret i sygdommen. L-theanine forhindret hjernen cellerne mod skader efter udsættelse for to pesticider: rotenon og dieldrin, kemikalier, der er kendt for at være forhøjet i hjernen hos nogle Parkinson patienter. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Årvågenhed

Kombinationen af L-theanine og koffein kan forbedre årvågenhed og energi niveauer og samtidig hjælpe dig med at undgå koffein-induceret rystesyge. Det udretter dette, dels ved at øge niveauer af beroligende neurotransmitterne serotonin og GABA. Forskere af en undersøgelse offentliggjort i December 2010 udgaven af tidsskriftet "Ernæringsmæssig Neuroscience" fandt, at en kombination af 97 mg L-theanine og 40 milligram koffein forbedret opmærksomhed, fokus og nøjagtighed i et krævende mental øvelse.

Antioxidant

Antioxidante virkninger af L-theanine give fordele for hjerte-kar-systemet ved at forhindre oxidation af low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol. Forskere af en vævskultur undersøgelse offentliggjort i juli 2012-udgaven af "Journal of Nutritional Biochemistry" vist, at L-theanine, forbedrer hjerte-kar-sundhed ved at fremme produktionen af nitrogenoxid-et stof, der forårsager blodkar dilatation -- i foringer af arterierne. På denne måde, L-theanine, kan reducere blodtrykket og mindske risikoen for hjerte-kar-sygdom. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære