Sund Kost >> Kost

Fordele & Anvendelser for Gotu Kola

Gøtu kola er en lavt-voksende flerårig plante, der er kendt videnskabeligt som Centella asiatica. Den tropiske plante, et medlem af persille familien, har en lille ventilator-formede blade og blomster, der varierer i farve fra hvid til rosa og lys lilla. Den traditionelle healere i Kina og Indien har længe værdsatte gotu kola ' s blade og stilke for deres ansete medicinske egenskaber, hvoraf nogle er blevet bekræftet i videnskabelige undersøgelser. Konsultere din læge, før du bruger gotu kola eller enhver anden urtemedicin.

Traditionelle og Moderne Bruger

I århundreder, traditionelle healere -- især i Kina, Indien og Indonesien-har brugt gotu kola til at behandle en bred vifte af sygdomme og medicinske tilstande. Traditionelle anvendelser omfatter heling af sår, behandling af hud tilstande såsom spedalskhed og psoriasis, og forbedring af den kognitive funktion. Andre har brugt den urtemedicin til behandling af forskellige sygdomme som syfilis, mavesår, mental træthed, epilepsi, astma, diarré, feber og hepatitis. University of Maryland Medical Center siger, at gotu kola, er i dag mest brugt til at behandle åreknuder, kronisk venøs insufficiens og psoriasis. Men moderne forskning undersøgelser viser, at urter kan have yderligere medicinske applikationer.

Reducerer Angst

Indiske forskere gennemført en små-skala kliniske forsøg for at afgøre, hvilken, hvis nogen, effekt gotu kola kan have på generaliseret angst og relaterede symptomer, såsom depression. De samles en gruppe på 33 forsøgspersoner, der blev givet to 500-mg-kapsler i gøtu kola-ekstrakt dagligt over en 60-dages test periode. Forskere observeret test deltagere i hele den undersøgte periode, og gav dem til at udfylde spørgeskemaer ud i starten af test, efter 30 dage, og ved afslutningen af test. Baseret på deres observationer og elevernes svar, fandt forskerne, at den gotu kola supplement væsentligt reduceret symptomer på angst. At skrive i en 2010-udgave af "Nepal Medical College Tidende," forskerholdet sagde, at deres resultater tyder på, at gotu kola kan være nyttige i behandling af generaliseret angst eller GAD.

Fremmer Sårheling

I en omfattende gennemgang af prækliniske og kliniske undersøgelser af de farmakologiske egenskaber af gotu kola, et team af Indiske forskere bemærkes, at flere dyr undersøgelser tyder på, at den urtemedicin effektivt fremskynder heling af sår. De nævnte en undersøgelse, hvor forskellige formuleringer -- creme, gel og salve -- af en vandig gotu kola uddrag blev anvendt til åbne sår på laboratorie rotter. Efter 24 dages behandling, fandt forskerne, at tre gange dagligt gotu kola-applikationer, der havde stimuleret cellulære proliferation og kollagen syntese på dyrenes sår websteder. Gennemgang af herb medicinske egenskaber blev offentliggjort i September-oktober 2010-udgaven af "Indisk Journal of Pharmaceutical Sciences."

Antioxidant Egenskaber

Brasilianske forskere har evalueret en vandig ekstrakt af gøtu kola i form af dets indhold af antioxidant og cytotoksisk aktivitet. De så også i uddrag, er indholdet af både fenoliske forbindelser og flavonoider, plante-baserede forbindelser med betydelige medicinske egenskaber. Rapportering deres resultater i en 2009 udgave af "International Journal of Molecular Sciences," forskning team rapporterede, at ekstrakt viste stærk antioxidant egenskaber under test. Forskerne bemærkede også, at gotu kola uddrag udstillet lovende celle-dræbende evner, når det er testet in vitro på musen melanom, human brystkræft og rotte glioma celle linier.

Om Forfatteren

Don Amerman har tilbragt hele sin professionelle karriere i det redaktionelle område. I mange år var han redaktør og skribent for Journal of Commerce. Siden 1996 har han været freelance fuld tid, på at skrive for et stort antal af trykte og online-udgivere, herunder Gale Group, Charles Scribner ' s Sons, Greenwood Publishing, Rock Hill Værker og andre.

ADVERT

Mest populære