Sund Kost >> Ernæring

Fordele for spormineraler

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret: December 02, 2018

Trace mineraler er uorganiske stoffer, som din krop har brug for i små mængder for at fungere korrekt. Generelt, du har brug for mindre end 20 milligram af hver spormineral daglige, selv om specifikke beløb afhænger af din alder og køn. Selv om du kun har brug for at indtage en lille mængde af spor mineraler, de er afgørende for dit helbred, fordi hvert mineral giver en unik fordel.

Jern

Cirka to tredjedele af jern i kroppen findes i hæmoglobin – det protein i røde blodlegemer. Jern i hæmoglobin, der binder sig til ilt fra lungerne og afleverer det til resten af væv i din krop. Jern også transporterer ilt til dine muskler og aids i syntesen af neurotransmittere – kemiske budbringere i din hjerne.

Zink

Zink er nødvendigt for DNA-og RNA-syntese. Zink også giver din krop til at producere hvide blodlegemer, som holde dit immunforsvar stærkt, og spiller en rolle i sårheling. Spædbørn har brug for tilstrækkelige mængder af zink til at vokse og udvikle sig korrekt.

Selen

Selen hjælper med at regulere thyroid hormoner i din krop, og også fungerer som en antioxidant, der beskytter kroppen mod frie radikaler, der er ustabile stoffer, der kan bidrage til udviklingen af kroniske sygdomme.

Fluorid

Fluor er bedst kendt for sin rolle i at holde dine tænder sunde og stærke. Fluor hjælper med at reparere emalje, som er begyndt at erodere og giver en beskyttende barriere mellem dine tænder og syre i munden.

Chrom

Chrom øger effektiviteten af insulin i dine celler. På grund af dette, forskere mener, at chrom kan hjælpe diabetikere med at forbedre deres blodsukker, selv om dette ikke er blevet dokumenteret, i henhold til "Ernæring og Du" af Joan Salge Blake.

Kobber

Kobber giver din krop til at absorbere jern og hjælper din krop med at gøre hæmoglobin i de røde blodlegemer. Kobber hjælper også med at beskytte din krop mod frie radikaler, der gør det muligt for blodet til at størkne ordentligt, og holder dit immunforsvar stærkt. Mange af de enzymer, der er i din krop – de stoffer, der tillader kemiske reaktioner til at finde sted – er afhængige af tilstedeværelsen af kobber til at fungere korrekt.

Jod

Jod gør din skjoldbruskkirtel til at gøre de hormoner, der hjælper med at regulere stofskiftet, og holde dit hjerte, lunger og tarme sund. At forbruge tilstrækkelige mængder af jod bidrager til at forebygge struma, en tilstand karakteriseret ved en forstørret skjoldbruskkirtel.

Mangan

Mangan hjælper kroppen med at fordøje kulhydrater, protein og fedt. Den spormineral også aids i knogledannelse.

Molybdæn

Molybdæn fungerer som en cofaktor, hvilket betyder, at det aids enzymer i udløse kemiske reaktioner. Specifikt, molybdæn hjælper din krop med at bryde ned aminosyrer.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære