Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved at Tage Valle Protein?

Proteiner, sammen med kulhydrater og fedt, udgør hovedparten af din kost. Mens mange Amerikanere får nok protein, blot ved at følge en varieret og sund kost, nogle enkeltpersoner, såsom udholdenhed atleter, og dem, der ønsker at sætte på muskel -- kan drage fordel af protein kosttilskud. Indtagelse af valle protein -- en type protein fra mælk -- hjælper med at bevare sunde væv, og kan også hjælpe med at bekæmpe sygdommen.

Øget Protein Indtag og Træning Recovery

Whey protein kan hjælpe dig i væsentlig grad øge dit protein indtag uden at tilføje en masse af kulhydrater eller fedt i din kost. Da det kommer fra et dyr kilde, valle indeholder alle de essentielle aminosyrer -- dem, som din krop ikke kan fremstille på egen hånd, og skal som en del af din kost. Disse aminosyrer hjælper med at vedligeholde eller opbygge muskelmasse væv og holde din hud, bindevæv og organer stærk, og nogle aminosyrer vedligeholde din hormon niveauer, eller hjælpe i hjernens funktion. At vælge whey protein fremmer recovery efter træning-en undersøgelse offentliggjort i "American Journal of Clinical Nutrition" i 2011 fandt, at valle stimulerer muskel vækst og genopretning mere effektivt end kasein protein.

Hvert enkelt mærke af whey protein indeholder lidt forskellige mængder af protein per portion. Tjek næringsdeklarationen, og se efter, valleprotein isolat, som er en særlig rig kilde til protein.

Effekt på Kolesterol og Triglycerider

Valle kan også tilbyde kardiovaskulære fordele. Det hjælper til at reducere posttraumatisk lipemia, steg blodets lipid niveauer efter et måltid, der sætter dig i risiko for hjerte-kar-sygdom, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Nutrition Research" i 2013. Ved at kombinere valle indtag med styrketræning også byder på flere fordele end blot styrketræning alene, rapporter en undersøgelse offentliggjort i "Appetit" i 2012. Overvægtige mænd, der forbruges valleprotein kosttilskud og fulgte en modstand på uddannelsen oplevede et fald i deres skadelige kolesterol og triglycerid-niveauer-både risikofaktorer for hjerte-kar-sygdom. Tal med din læge om valle tilskud til at finde ud af, om det kunne hjælpe med at opretholde dit hjerte-kar-sundhed.

Effekt på Inflammation

Valle, også fungerer som en anti-inflammatorisk stof i kroppen. Overskydende betændelse viser sig skadeligt for din sundhed, at bidrage til en vifte af lidelser, herunder autoimmune sygdomme og luftvejssygdomme sygdom. En undersøgelse offentliggjort i "Respiratory Medicine" i 2012 rapporter om, at valleprotein kombineret med motion, hjælper med at reducere niveauet af inflammation hos patienter med kronisk lungesygdom. Mens whey protein kan ikke erstatte traditionel medicin, det kan gavne personer, der lider af inflammatoriske lidelser.

Overvejelser og Forholdsregler

Selv om det giver sundhedsmæssige fordele, valle protein bør anvendes til at supplere-ikke erstatte-en afbalanceret og varieret kost. De fleste Amerikanere allerede indtager mere end de anbefalede indtag af protein per dag fra foderet, så hvis du planlægger at indtage valleprotein blot for at øge dit protein indtag, du kan finde du ikke brug for det. Styr dit protein indtag i et par dage og se, om du allerede opfylder dine daglige anbefalede indtag af protein -- 0.4 gram protein per kilo kropsvægt for stillesiddende voksne, 0,6 til 0,8 gram pr pund for personer, der kan styrke træne og 0,5 til 0,6 gram pr pund for udholdenhed atleter, ifølge Iowa State University. Whey protein kan forårsage uønskede reaktioner hos personer med mælkeallergi, og vil ikke passe ind i en streng vegetarisk eller vegansk kost. For mælk og plante-baserede proteiner, se efter brune ris, soja eller ærter protein kosttilskud.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære