Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved at Tage Fisk Olie & Cq10?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Hvis du rulle gennem nok, fitness og sundhed steder, er det let at få fanget op i kosttilskud, og fisk olie og coenzym Q-10 er to flerårige favoritter inden for trænings-og fællesskabet. Begge fisk olie, og CoQ10 kan tilbyde de sundhedsmæssige fordele, især hvis du søger for at forbedre din hjerte-kar-sundhed. Men ikke alle deres påståede fordele har videnskaben til at bakke dem op, og de kommer også med muligheden for bivirkninger, så bør du altid konsultere din læge, før du tager dem.

Hjerte-Kar-Fordele

Begge fisk olie, og CoQ10 er bedst kendt for deres hjerte-sunde fordele. Fiskeolie er naturligt regulerer niveauet af inflammation i kroppen, og det kan hjælpe med at bekæmpe høje niveauer af betændelse, der er knyttet til hjerte-kar-sygdom. Hvis du spiser kilder til mættet fedt, ligesom oksekød, skifte til fødevarer med omega-3 fedtsyrer, gerne fede fisk, kan medvirke til at sænke din risiko for hjertesygdom.

CoQ10 kan tilbyde fordele, hvis du allerede kæmper med hjerte-kar-risiko for sygdom, eller du har haft et hjerteanfald. Nogle beviser, der tyder på, at CoQ10 kan sænke blodtrykket, og kan hjælpe mennesker med hjertesvigt. Men som med enhver medicinsk behandling, der skal administreres af en læge. Aldrig køb supplement midtergangen til behandling af sygdomme.

Blandet Fordele for Diabetes

Der er også visse tegn, der viser, at fiskeolie eller CoQ10, der er taget under tilsyn af en læge, at det kunne være nyttigt for diabetes. Fordi overskydende inflammation er knyttet til diabetes risiko for, at reducere din betændelse niveauer via fiskeolie kan mindske din chance for at udvikle diabetes. Det er dog ikke alle undersøgelser, der viser fordele for mennesker med diabetes, noter Linus Pauling Institute. Tilsvarende tynd resultater viser, at CoQ10 kan hjælpe mennesker med diabetes styre deres blodsukker, men nogle studier viser ingen fordele, rapporter University of Maryland Medical Center.

Andre Fordele ved fiskeolie

Omega-3 fedtsyrer i fiskeolie er også vigtigt for sundheden for dit nervesystem, så hvis du mangler fede fisk i din kost, tage fiskeolie kan hjælpe. EPA, en af de former for omega-3 findes i fiskeolie, gør en del af din hjerne celle membraner, og det er forbundet med kognitive funktion, indlæring og hukommelse. Lav omega-3 niveauer kan påvirke din kognitiv funktion og kan endda få følelsesmæssige konsekvenser, som depression. Så hvis du er i risiko for en omega-3 fedtsyre mangel, at tage et supplement under lægeligt tilsyn kan tilbyde neurologiske fordele.

Forholdsregler og Overvejelser

I tilfælde af at vores flere ansvarsfraskrivelser ikke var klar nok, du bør aldrig tage fisk olie eller CoQ10 uden at tale med din læge især, hvis du tager medicin, eller har en underliggende sygdom. Både kosttilskud har potentiale til at interagere med medicin og kan endda ændre den dosis, du har brug for, så du skal bare tilføje supplement til din træning, uden at fortælle din læge kan være farligt.

Din læge kan også styre dig i retning af en høj kvalitet supplement, der er tilbøjelige til rent faktisk at tilbyde ydelser. Det er vigtigt, rådgivning, da forskning offentliggjort i "BMC Medicine" i 2013 rapporterede, at 60 procent af kosttilskud har ingredienser, der ikke passer til etiketten. Din læge kan hjælpe dig med at finde ud af, om du virkelig kan drage fordel af fiskeolie eller CoQ10, hjælpe dig med at shoppe smart, at dine kosttilskud, og at overvåge dit helbred for at undgå skadelige bivirkninger.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil og sundhed.

ADVERT

Mest populære