Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved at Tage Essentielle Fedtsyrer?

Din krop kræver, men ikke kan producere, to fedtsyrer: omega-3 fedtsyre alfa-linolensyre, eller ALA, og omega-6 fedtsyre, linolsyre, eller LA. Disse essentielle fedtsyrer er nødvendige for sundhed, og du skal få dem fra fødevarer. Mens den typiske Amerikanske kost giver et overskud af omega-6 fedtsyrer, tilføjelse af fødevarer med højt indhold af omega-3 fedtsyrer eller tage kosttilskud kan hjælpe dig med at opnå en sund balance af disse næringsstoffer.

Vision

Essentielle fedtsyrer kan hjælpe med at forbedre dit syn, ifølge en undersøgelse offentliggjort i januar 2005-udgaven af tidsskriftet "Fremskridt i Nethinden og Eye Research." Især omega-3 flerumættede fedtsyrer forhindre skader på nethinden fra kilder såsom miljømæssige toksiner, lavt iltindhold, udsættelse for lys og betændelse, bemærker forskerne. Omega-3 fedtsyrer docosahexanoic syre, eller DHA bidrager til opbygning af retina og hjælper med at modulere cellulære reproduktion og levetid af celler. Fede fisk som laks og tun, der er gode kilder til omega-3 fedtsyrer. Vegetariske kilder omfatter valnødder og hørfrø.

Hjernens Funktion

Omega-3 essentielle fedtsyrer forbedrer nerve transmission i hjernen, en undersøgelse offentliggjort i April 2003-udgaven af "Canadian Journal of Psychiatry" forklarer. På grund af deres længere, mere flydende struktur, nerve-celle membraner, der indeholder høje procenter af omega-3 fedtsyrer er mere fleksibel og mere effektiv til at overføre nerveimpulser end nerve-celle membraner, der indeholder høje procenter af omega-6 fedtsyrer, som arachidonsyre. Kost med lavt indhold af omega-3 fedtsyrer kan føre til nerve dysfunktion og psykiatriske lidelser, bemærk forskere.

Hjerte Sundhed

Efter en januar 2013 akademisk artikel, optimal hjerte sundhed er afhængig af rigelig mængder af omega-3 essentielle fedtsyrer. Den undersøgelse, der blev offentliggjort i "American Journal of Cardiology," tyder også på, at overvægt af omega-6 fedtsyrer, øger din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom. Forskerne sammenlignede grad af arteriel plaque dannelse og progression i deltagere med forholdet mellem omega-3 og omega-6 fedtsyrer i deres blodbane over otte måneder efter start på statin kolesterol-sænkende medicin. Dem, der viste progression af arteriel plaque, på trods af det faktum, at de ville tage statiner, også havde de laveste niveauer af omega-3 fedtsyrer. Typiske doser af 2 til 4 gram per dag af omega-3 fedtsyrer er anvendt til at forebygge hjerte-kar-sygdom.

Anti-Inflammatory

Betændelse-reducerende fordele af omega-3 fedtsyrer hjælper med at sænke din risiko for en række kroniske sygdomme, herunder kræft og gigt, ifølge University of Maryland Medical Center. Ved at reducere betændelse, omega-3 fedtsyrer hæmme dannelsen af tumorer og forhindre eksisterende tumorer vokser og breder sig, en undersøgelse offentliggjort i januar 2013-udgaven af tidsskriftet "Nuværende Mening i Klinisk Ernæring og Stofskifte Care" - rapporter. Omega-3 fedtsyrer også hjælpe til at bevare muskelmasse og forbedre lydhørhed over for stråling og kemoterapi behandling.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Thinkstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære