Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Solsikke-Frø?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Tilføjelse af nødder og frø til din kost gavner din sundhed. Personer, som indtager disse fødevarer på en regelmæssig basis nyde en lavere risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom eller Type 2-diabetes, ifølge Linus Pauling Institute. Tilføjelse af solsikkekerner til din kost øger din samlede indtag af nødder og frø. Frøene også give specifikke sundhedsmæssige fordele på grund af deres ernæringsmæssige indhold.

E-Vitamin

Solsikkefrø bidrage til, at dit daglige indtag af E-vitamin, en familie af fedt-opløselige næringsstoffer. E-Vitamin hjælper med at beskytte dine celler mod frie radikaler, kemikalier, at oxidere og skader dine proteiner, cellemembraner og DNA. Dette vitamin, der også fremmer et sundt kredsløb, som hjælper dig med at få røde blodlegemer. En ounce af afskallet solsikke frø indeholder 10 milligram E-vitamin, to-tredjedele af dit anbefalede daglige indtag af næringsstoffer.

Vitamin B-1

Solsikkefrø, også giver sundhedsmæssige fordele på grund af deres vitamin B-1, eller thiamin, indhold. Thiamin aktiverer enzymer i dine celler, der hjælper til at drive kemiske reaktioner, dine celler har brug for at fungere. Får nok thiamin hjælper med at du får energi fra mad og råvarer nukleinsyrer, de byggesten, der udgør dit DNA. Mænd har brug for, og 1,2 mg thiamin hver dag, ifølge Linus Pauling Institute, og kvinder skal 1.1 milligram. Hver ounce af afskallet solsikkefrø giver 0.4 milligram af dette næringsstof.

Kobber

Til fordel for din hud og dit hår ved at spise solsikkefrø, en kilde til kobber. Spise en ounce af afskallet solsikkefrø giver dig 512 mg kobber, mere end halvdelen af de 900 mikrogram du har brug for daglige, ifølge Linus Pauling Institute. Din krop bruger kobber til at gøre melanin, et pigment protein, der hjælper med at give din hud og hår, deres farve. Melanin molekyler absorberer ultraviolet stråling fra solen, beskytte dig fra væv skader som følge af udsættelse for sol. Kobber understøtter også dit stofskifte til at hjælpe dine celler, der producerer energi.

Få Mere Solsikkefrø

At indarbejde solsikke frø ind i din kost kan være så simpelt som at drysse et gram frø over varme eller kolde korn eller over din salat. Få mere kreative ved at tilføje solsikkekerner til tun, kylling, æg eller kikærter salat sandwich, eller drys frø i en wrap. Skiftevis, suge frøene i vand natten over, derefter blandes ind i purerede supper at tilføje næringsstoffer og struktur, eller male dem til at lave din egen solsikke frø smør, et alternativ til peanut butter.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære