Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene Spirede Nødder?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: 06 December, 2018

Spiret nødder nyde en masse popularitet, især blandt veganere og rå foodists. Forslagsstillerne hævder, at spiring gør maden lettere at fordøje og øger dens ernæringsmæssige værdi ved at ødelægge antinutrients. Denne forberedelse metode, der kan hjælpe med at nedbryde phytic syre og andre skadelige stoffer i korn, nødder og frø. Selv om forskning er begrænset, undersøgelser tyder på, at spiret fødevarer kan være mere nærende.

Hvad Er Brydning?

Denne proces indebærer, at spirende frø for at øge deres biotilgængelighed og næringsstof tæthed. Afhængigt af dine præferencer, kan du rosenkål, nødder, bønner, korn og mange andre fødevarer. Dem, der bruger dette præparat metode sige, at den oprindelige sammensætning af frø ændringer under spiringen. For eksempel, mængden af protein, C-vitamin, B-kompleks vitaminer, fiber, og folat falder.

Spiret nødder har en lidt sød smag og kan bruges i et væld af opskrifter. De er en fremragende tilføjelse til salater, gryderetter, supper og andre retter. Du kan også nyde dem som en snack eller tilføje dem til smoothies og hjemmelavet saft.

Den spirende proces er ganske ligetil. Alt du skal gøre er at placere en håndfuld rå nødder i en stor skål fyldt med vand. Forlade dem i skålen i op til 24 timer, og derefter skylles godt. Gemme nødder i en krukke og opbevares i køleskab for ikke mere end en uge.

Vær opmærksom på, at nødder kan kun være gennemblødt, ikke spirede. Men de fleste mennesker bruger udtrykket "spirende", når der henvises til denne proces. Mandler, for eksempel, skal lægges i blød i otte til 12 timer. Cashewnødder kræver to til otte timers iblødsætning. Det anbefales iblødsætning tid til pistacienødder er otte timer. Hvis du er iblødsætning valnødder, lade dem stå i vand i omkring fire timer.

Er Spiret Nødder Sundere?

Nødder, korn og andre fødevarer er fyldt med vigtige næringsstoffer. For eksempel, de essentielle fedtsyrer i mandler og valnødder støtte hjerte-kar-sundhed, bekæmpe betændelse og lavere kolesterol niveauer. Kostfibre forbedrer fordøjelsen og nedsætter sukker absorption til blodbanen.

Ulempen er, at disse fødevarer indeholder også antinutrients, som phytic syre og lektiner. Deres rolle er at beskytte planten mod insekter og skadedyr. Ved indtagelse, disse stoffer til at reducere absorptionen af zink, calcium, fosfor og visse vitaminer, der fører til mangel på næringsstoffer. Nogle kan hæmme trypsin, amylase og andre fordøjelses-enzymer, der er nødvendige for at nedbryde protein.

Spiring hjælper med at ødelægge disse toksiner og øger optagelse af næringsstoffer. Det forbedrer også kvaliteten af bioaktive forbindelser, og gør maden lettere at fordøje. Forskning tyder på, at spiret korn er højere i protein, vitaminer, mineraler og aminosyrer. Det samme gælder for nødder, bønner og andre fødevarer.

Hvordan Spiring Gavner Din Sundhed

De fleste undersøgelser om spiring inddrage korn. Men disse resultater gælder for nødder og bønner, så godt. For eksempel, mængden af fiber i spiret brune ris er op til 13,6 procent højere end fiber indhold af konventionelle ris. Spiret amaranth har højere antioxidant niveauer i forhold til nonsprouted sorter.

Forskellene i næringsstof niveauer er dog ubetydelige i nogle tilfælde. Spiret valnødder, for eksempel, er kun en smule højere på calcium, jern og fiber i forhold til almindelige valnødder. Den primære fordel er, at spiret nødder er lettere at bryde ned i mave-tarmkanalen, hvilket fører til hurtigere optagelse af næringsstoffer.

Derudover spiring hjælper med at fjerne phytic syre og enzym-hæmmere. Phytic syre har været forbundet med en højere risiko for at utæt tarm syndrom, inflammatorisk tarm sygdomme og underernæring. Udtalelser, der er blandet i det videnskabelige samfund. Der er eksperter, der hævder, at phytic syre beskytter mod oxidative skader, reducerer kolesterol niveauer og støtter hjernens sundhed. Det kan også bidrage til at DNA-reparation og øge knogletæthed.

Mange mennesker oplever fordøjelsessystemet nød efter at have spist nødder og frø. Ved spiring disse fødevarer, vil du nyde en bedre fordøjelse og få flere næringsstoffer i din kost. Nogle undersøgelser tyder på, at spiret af fødevarer, der indeholder mindre gluten og andre allergener i forhold til nonsprouted sorter.

I lyset af de modstridende forskning, det er svært at sige, om spiret nødder er sundere eller mere nærende. Valget er op til dig.

Vær opmærksom på, at spiring, nødder og andre fødevarer i hjemmet kan gøre dem modtagelige for bakteriel vækst. At bo sikkert, skift vandet hver par timer, skyl nødderne grundigt, og opbevar dem i en steril beholder.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære