Sund Kost >> Ernæring

Fordelene ved Sorghum

Skrevet af Michael R. Peluso, Ph. D.; Opdateret December 20, 2018

Og tilføjer variation til din kost kan ofte introducere næringsstoffer, der kan supplere dem, der er til stede i de fødevarer, du allerede spiser. Selv om den sorghum korn, eller Sorghum bicolor, på femtepladsen bag hvede, ris, majs og byg i verdens produktion og forbrug, det er en fast bestanddel af kosten i 30 lande i troperne og semi-troperne. I modsætning til mange andre korn, og sorghum er gluten-fri, og klid lag af mørke-farvede sorter, der er rig på phytonutrients med sundhedsfremmende egenskaber.

Næringsstoffer i Sorghum

Sorghum kan koges og serveres alene, poppet, eller bruges i porridges og brød. En 1-cup, 192 gram med servering af sorghum er energi-rige, der giver 650 kalorier, 48 procent af det anbefalede daglige indtag, eller forskning, udvikling og innovation, for kulhydrater, primært komplekse kulhydrater, og 48 procent af din forskning, udvikling og innovation for fiber. Sorghum er rig på thiamin, riboflavin, niacin og trace mineraler, såsom jern, fosfor og kalium. Farven på sorghum varierer fra hvid til rød til sort, samt klid af mørke-farvede sorter, der er rig på stoffer kaldet fenoliske syrer, garvestoffer, anthocyaniner og policosanols.

Sorghum Antioxidanter og Kræft

Klid lag af pigmenteret sorghum sorter indeholder antioxidanter, der kan hjælpe med at beskytte mod udvikling af kræft. Dødelighed af kræft i spiserøret i Shanxi-Provinsen, Kina, er lavere i mennesker, der indtager sorghum og hirse mel end dem, der spiser majs og hvede mel, ifølge en økologisk undersøgelse, der optræder i April 1993-udgaven af "International Journal of Cancer." En epidemi af planocellulært karcinom i esophagus muligvis forårsaget af svampe i Sydafrika kan være på grund af et skift i forbruget fra sorghum til majs som en kost korte, ifølge en anmeldelse i en 2005-udgaven af "Medicinsk Hypoteser."

Sorghum og Kulhydrater

Sorghum kan bremse og reducere kulhydrat fordøjelse og absorption, som kunne hjælpe med kontrol med blodsukkeret hos personer med diabetes. Tilføjelse af tannin-rig klid uddrag af mørke sorghum til majs og sorghum mel porridges sænker skønnet glykæmiske indeks af porridges i simulerede test. Sorghum tanniner interagere med kulhydrater og forårsage dannelse af resistent stivelse, som sænker stivelse, fordøjeligheden. Sorghum ekstrakter hæmme amylase, det enzym, der produceres med spyt og pancreas juice, der nedbryder stivelse.

Sorghum er Glutenfri

Hvis du ikke kan tåle gluten eller har hyppige allergiske reaktioner efter at have spist fødevarer med hvede, havre, byg eller rug, sorghum er en gluten-fri alternativ korte korn. Sorghum ser ud til at være sikkert for patienter med cøliaki, en autoimmun sygdom i tyndtarmen, som er forværret af gluten, som er rapporteret i Dec. 2007-udgaven af "Klinisk Ernæring." Hvis du ikke skifter sorghum til andre fødevarer i din kost, skal du ikke stole for meget på sorghum ' s protein for bidrag til din daglige behov. Sorghum protein er dårligt fordøjet efter madlavning, og er mangelfuld i den essentielle aminosyre lysin.

Om Forfatteren

Michael Peluso er en semi-pensionerede videnskabsmand inden for ernæringsmæssig biokemi. Han modtog hans M. S. i ernæring fra University of California, Davis og Ph. D. i ernæring fra University of Missouri. Peluso ' s arbejde har vist sig i videnskabelige publikationer som the "Journal of Nutrition," "Fedt" og "Experimental Biology and Medicine."

ADVERT

Mest populære