Sund Kost >> Kost

De Fordele Og Bivirkninger af Brændenælde Blade Te

Skrevet af Melissa Mayer; Opdateret: 06 December, 2018

En af de mest markante aspekter af naturen, er, hvor ofte planter, der vises ubehagelige faktisk give sundhedsmæssige fordele med omhyggelig forberedelse og forbrug. Det er svært at forestille sig en mere perfekt eksempel på dette fænomen end nettle leaf te. Denne bryg, infunderes ved hjælp af bladene af den ofte udskældte brændenælde anlæg, er overraskende beroligende og gavnlig.

Tip

Nettle leaf te er et næringsstof-tætte drikke, der indeholder phytonutrients, mineraler og vitaminer, især En, og K.

Vilde Brændenælde 101

Urtica dioica , kaldet brændenælde eller høje nælder, er en dækfrøede planter (ukrudt), der vokser i fugtige områder såsom skove, stream senge eller endda grøfter. Brændenælde er relativt høj, med et gennemsnit på to til seks meter i højden, med hule, firkantede stængler.

Selvfølgelig, det mest afgørende oplysninger for at anerkende dette anlæg er forekomsten af stikkende hår langs stængler og blade. Når hårene pause ved kontakt, disse forbindelser producere en lokal, smertefuld sting, der fortsætter i op til 12 timer.

Nettle Leaf Te

På trods af den lidelse, der er forårsaget af et uheld børste op mod brændenælde, forsigtig høst og tilberedning gør, at anlægget sting-gratis og der er egnede til konsum. Bortset fra at spise det bud, de grønne, de mest almindelige forberedelse af brændenælde er som en infunderes te. Klassificeret som en nærende urt, brændenælde blade, der anvendes i te indeholder vitaminer, mineraler og phytonutrients, med de beløb, der er afhængigt af styrken af bryg. De mest almindelige vitaminer, der findes i brændenælde te omfatter vitaminer A og K.

Når det kommer til mineraler, løgnehistorie indeholder bor, calcium, kobber, jern, magnesium, mangan, fosfor, kalium og strontium. Nettle leaf te giver også phytonutrients, herunder beta-caroten, klorofyl, quercetin, rutin, lutein og zeaxanthin.

Fordele og Bivirkninger

Selvfølgelig er mange af de fordele, der er forbundet med brændenælde blade te stammer fra de vitaminer, den indeholder. Især dens høje indhold af vitamin A understøtter celle differentiering, sund vision og robust immunrespons. Vitamin K i nettle leaf te understøtter trådløse funktioner, herunder blodpropper og ben stofskifte.

Ud over at give næringsstoffer, spise brændenælder og drikke brændenælde blade te kan også give specifikke sundhedsmæssige fordele. Disse omfatter smertestillende smertestillende og anti-inflammatoriske virkninger, såvel som antioxidant beskyttelse. Brændenælde kan også forsvare sig mod bakterie -, svampe-og virusinfektioner, og hjælpe lavere blodtryk, blodsukker og kolesterol.

Som med mange urter, de mest almindelige negative resultat, er en allergisk reaktion, efter indtagelse af brændenælde blade te. Symptomer på en allergisk reaktion omfatter udvikling af en udslæt eller nældefeber, med en sviende eller brændende fornemmelse.

Der er et par andre ting at være opmærksom på, også. Nettle leaf te er kontraindiceret til folk, der bruger blodfortyndende medicin på grund af sin høje K-vitamin indhold. Gravide kvinder bør ikke drikke brændenælde blade te, da det kan forårsage uteruskontraktioner.

Om Forfatteren

Melissa Mayer er en eklektisk videnskabsjournalist med erfaring inden for molekylær biologi, proteomics, genomics, mikrobiologi, biobank og fødevarevidenskab. I den niche af videnskab og medicinsk skrivning, hendes arbejde omfatter fem år med Thermo Scientific (Hurtigere Science blogs), SomaLogic, Mental Floss og Healthline. Andet arbejde omfatter også varer, i Tæve Medier, ParentMap, Hip Mama, Geez og en non-fiction YA bog (Coping med Voldtægt og Bekendte Voldtægt). Forud for freelancing, Melissa arbejdet som skolelærer (ECE, ELE, biologi, ESOL).

ADVERT

Mest populære