Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene af Laks Bøffer?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 27, 2018

Hvis du ønsker at pakke så mange næringsstoffer som muligt i et måltid, laks er et godt valg. Som den primære ingrediens i denne opskrift, laks, der er ansvarlig for de fleste af de næringsstoffer, der giver mindst halvdelen af din daglige protein, og mere end 20 procent af den anbefalede daglige indtag af alle de B-vitaminer og calcium. Denne fisk er også en top kilde til hjerte-sunde essentielle fedtsyrer.

Omega-3 Fedtsyrer

Laks er en af de bedste kilder til de essentielle omega-3 fedtsyrer eicosapentaensyre eller EPA og docosahexaensyre og DHA. Omega-3 fedtsyrer forhindre systemiske inflammation, sænke blodtrykket og reducere risikoen for hjerteanfald eller slagtilfælde. De kan også forsinke væksten af aterosklerotiske plak og reducere risikoen for at udvikle demens. Mængden af omega-3, du får fra at spise en laks patty varierer, men de udvalg, der indberettes af Purdue University er 1.3 til 1.9 gram per 100 gram laks, som er omkring den mængde af laks, der anvendes i en patty. Den anbefalede tilstrækkelig indtagelse af omega-3 for mænd er 1,6 gram dagligt, mens kvinder skal forbruge 1.1 gram hver dag.

Vitamin B-12

Vitamin B-12 er tilgængelig fra berigede korn og animalske produkter. Laks er et sundt alternativ til højt fedtindhold kød. Et hundrede gram laks, hvilket er nok til en patty, der er 200 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin B-12. Ligesom mange vitaminer, B-12 gør det muligt for enzymer til at gøre deres job. Disse B-12-afhængige enzymer, der er ansvarlige for kemiske reaktioner, som omdanner fedt til energi, og hjælpe celler i det genetiske materiale bekæmpe kræft-forårsager mutationer. Vitamin B-12 tager også homocystein ud af blodet, hvilket kan sænke risikoen for hjertesygdom, ifølge Linus Pauling Institute.

D-Vitamin

Opretholdelsen af stærke knogler, afhænger af D-vitamin, fordi det fortæller kroppen at optage calcium. Tilstrækkelig D-vitamin er nødvendig i enhver alder, men niveauet skal være overvåget, når du bliver ældre for at nedsætte risikoen for osteoporose. De fleste mennesker producerer nok D-vitamin ved udsættelse for sollys, og fødevarer som mælk og modermælkserstatning er befæstet, men andre fødekilder er begrænset. Laks er en af de få naturlige kilder og er på toppen af USDA liste over fødevarer, der giver d-vitamin En hundrede gram laks indeholder næsten 100 procent af det anbefalede daglige indtag af d-vitamin.

Forberedelse Tips

Grundlæggende laks bøffer består af laks, æg og brød eller cracker krummer. Favorit krydderier for at tilføje omfatter løg, paprika, hvidløg pulver, citronsaft, dijonsennep og soja sauce. Mayonnaise er ofte bruges til at hjælpe med at binde ingredienserne og tilføre fugt. Dåse pink laks er en populær og praktisk valg, og er lige så sunde som friske laks. Men det indeholder ekstra natrium, så smag blandingen, før du tilføjer mere salt. Læg bøffer på en knold og top dem med spinat eller brøndkarse og en dressing af soja - eller ingefær-krydret mayonnaise. Du kan også tjene dem som en forret parret med grønne grøntsager, såsom ristede asparges, eller dampet broccoli, ærter eller grønne bønner.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære