Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Grovfoder Produkter?

Skrevet af Ler McNight ; Opdateret December 27, 2018

Grovfoder produkter er et andet navn for kostfibre. Fiber kan komme fra en række kilder, herunder fuldkorn, frugt, grøntsager, bønner, nødder, frø og kosttilskud. Ved at inkludere en sund mængde af grovfoder i din kost, kan du sænke din risiko for en række sygdomme, og hjælpe dig med at opretholde en sund vægt og god generelle sundhed.

Opløselige og Uopløselige

Fiber eller grovfoder kommer i to former; opløselige og uopløselige. Opløselige fiber er en fiber, der opløses delvist i vand og uopløselige fibre ikke kan opløses i vand. Eksempler på opløselige fibre omfatter bælgfrugter, nødder, frø, havregryn, æbler, blåbær, jordbær og kosttilskud såsom psyllium og glucomannan. Eksempler af uopløselige fibre omfatter hel hvede, brune ris, morgenmadsprodukter, hvedeklid, gulerødder, agurker, squash, tomater og selleri. MayoClinic.com bemærker, at det er vigtigt at spise en bred vifte af fiber rige fødevarer for at få mest gavn. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne bemærker, at en passende daglig fiber indtag er 25 gram per dag for kvinder og 38 gram per dag for mænd. Harvard School of Public Health bemærker, at den gennemsnitlige Amerikaner spiser kun 15 gram fibre om dagen.

Grovfoder Kosttilskud

Som kostfibre, kosttilskud kan også forbedre regulariteten, øge vægttab og forbedre sundheden. Psyllium er en opløselig bulking-fiber-hvilket betyder, at det udvider sig, når det kommer i kontakt med vand-der kan sænke kolesteroltallet og blodtrykket og reducere risikoen for hjertesygdomme, ifølge University of Maryland Medical Center. 2005 review, offentliggjort i "Alternative Behandlinger inden for Sundhed og Medicin" bemærkes, at glucomannan -- en anden fiber supplement-kan forbedre blodets lipid profiler, og har resulteret i en betydelig vægttab hos overvægtige personer.

Spis Mindre

Tilføjelse af grovfoder til din kost kan hjælpe dig med at spise mindre, fordi hovedparten af fiber kan gøre du føler dig fuld. Grovfoder indtag er også vigtigt, fordi det kan bidrage til at forebygge forstoppelse og kan støtte i fordøjelsen. Det er dog vigtigt at langsomt øge din fiber indtagelse, fordi alt for meget fiber kan føre til gas, oppustethed og mavekramper. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne bemærker, at indtagelse af fødevarer med et naturligt rig på fibre, der kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdom, fedme og Type 2 diabetes. Hertil kommer, at fiber rige fødevarer er ofte næringsstof-tætte, og de kan hjælpe med at fremme sunde lipid profiler og normale mave-tarm funktion.

Hjerte-Kar-Fordele

Et 2012-dokument, der blev offentliggjort i "Aktuelle Åreforkalkning Rapport" bemærkes, at der er betydelige beviser, der indikerer, at fiber kan sænke risikoen for hjerte-kar-sygdom. Ifølge papiret, regelmæssig indtagelse af kostfibre, især fra fiber-rige korn, kan forbedre hjerte-kar-sundhed, krop, vægt og lipid-reduktion, bedre blodsukker, stofskifte, nedsat kronisk betændelse og lavere blodtryk.

Vægttab og tarmfunktion

En 2009 rapport, der blev offentliggjort i "Ernæring Anmeldelser" bemærkes, at fiber tilskud, i betydelig grad kan forbedre vægttab hos overvægtige personer. Papiret også bemærkes, at personer, der følger kost høj i fiber har en signifikant lavere risiko for at udvikle hjertesygdom, slagtilfælde, forhøjet blodtryk, fedme, diabetes og mave-tarm lidelser.[

Ifølge en 2011 dokument, der blev offentliggjort i "Ernæring i Klinisk Praksis," kliniske undersøgelser tyder på, at fiber kan have en række fordele, herunder bedre tarm-funktion, forbedret tarmfunktionen og immunitet og kontrolleret blodsukker og kolesterol niveauer. Papiret bemærker også, at det er nu troede, at fiber blandinger fra flere kilder, der kan give det største udbytte.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

ADVERT

Mest populære