Sund Kost >> Kost

Fordelene ved Rå eller Ristede Peanuts spansk

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

American Heart Association anbefaler at spise en 1-ounce servering af nødder, herunder spansk jordnødder, fire eller fem gange om ugen. Spansk peanuts indeholder mindst fem næringsstoffer for at holde dit hjerte sundt, såvel som de vigtigste mineraler. At 1-ounce servering indeholder 162 kalorier, så hold forbrug af spansk peanuts i det daglige kalorie mål.

Protein og Fiber

Du får 7 til 8 g protein og 2,5 g fiber i en 1-ounce servering af rå eller ristede spanske jordnødder. Disse værdier giver mænd 13 procent af den anbefalede daglige indtag af protein og 6 procent af fiber, mens kvinder få 16 procent af deres daglige værdi af protein og 11 procent af fiber.

Hjerte Sundhed

Spansk peanuts indeholder flere næringsstoffer, der bidrager til et sundt hjerte. En vigtig faktor er den høje mængde af umættede fedtstoffer i forhold til mættet fedt. Rå eller brændt, disse kolesterol-gratis peanuts gøre indeholde 14 gram fedt, men 80 procent af den samlede fat består af umættede fedtstoffer, som sænker kolesterol. Spansk peanuts levere et boost af niacin, der også sænker kolesterol og kan reducere risikoen for at dø af et hjerteanfald, ifølge Linus Pauling Institute. Ved at afslappe musklerne i det kardiovaskulære system, magnesium sænker blodtrykket og opretholder en stabil hjerterytme. En ounce af både rå og ristede spanske jordnødder har 26 procent af den anbefalede daglige indtag af niacin og 12 procent af magnesium.

Fytonæringsstoffer

Fytonæringsstoffer, der på spansk peanuts formere kardiovaskulære fordele. En af phytonutrients -- resveratrol -- er den samme antioxidant, som findes i druer, blåbær og vin. I tillæg til at fungere som en antioxidant og anti-inflammatorisk agent, resveratrol, forebygger åreforkalkning og blodpropper, ifølge Linus Pauling Institute. Resveratrol også blokerer eller hæmmer vækst af kræft. Anden plante-baserede kemikalier, der findes i spansk peanuts kaldet phytosteroler lavere niveauer af kolesterol.

Mangan

En ounce af rå og ristede spanske jordnødder har .5 milligram mangan. Det lyder måske ikke som meget, men det udgør 22 procent af det anbefalede daglige indtag. Mangan fungerer som den primære antioxidant af strukturer inde i hver celle, der er ansvarlige for at producere energi. Andre processer, der er afhængige af mangan omfatter dannelsen af brusk er nødvendig for knogler og skabelse af kollagen for sårheling.

Betjener Forslag

Spansk jordnødder er almindeligt anvendt i snacks, peanut butter og slik som peanut skørt og cookies, men de fungerer godt i krydrede retter. De supplerer på en stir fry med svinekød eller kylling med krydderier af rød chili eller rød karry pasta. Prøv at blande rå, spanske hakkede jordnødder med spidskommen og chili pulver som en belægning for kyllingebryster uden skind. Ristede spanske peanuts gøre en god tilføjelse til grønne krydret med sojasauce og chili peber flager.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære