Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Lilla vs. Hvide Druer?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret 12 December 2018

Du kan tilføje flere portioner frugt til din daglige kost for den generelle sundhed. Druerne er sunde og indeholder også flere vitaminer, at de retningslinjer, der viser, at mange Amerikanere under-forbruger. Selv om alle druer er nærende og kilder til hurtig energi, lilla sorter, som enten kan være rødlig-lilla, sand, lilla eller lilla-sort, er også rig på naturlige fytokemikalier, der kan hjælpe med at reducere din risiko for flere kroniske sygdomme.

Drue Ernæring

Både lilla og hvide druer er gode kilder til kulhydrat, primært fructose, der er et letfordøjeligt, simple sukker. En kop af druer giver omkring 23 gram sukker, sammen med en lille mængde af protein, og et spor af fedt. Druer, der også indeholder flere vigtige mineraler, herunder calcium, kalium, fosfor og små mængder af magnesium, jern og zink. De giver også vitamin C, A og K, og flere B-vitaminer, herunder folat, thiamin, riboflavin, niacin og vitamin B6. Endelig, druer, er en god kilde til kostfibre, med mere end 1 gram i hver cup. Forbrugende en fiber-rig kost hjælper med at holde dig løbende ved at tilføje løs vægt til din mad, og gør afføringen blød, og det kan også reducere din risiko for hjertesygdomme og Type 2-diabetes.

Resveratrol

Skind af lilla druer indeholder en polyphenolic stof kaldet resveratrol. Resveratrol har antiinflammatoriske og antioxidante egenskaber, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center, som rapporterer, at indtagelse af resveratrol giver mange sundhedsmæssige fordele, herunder beskyttelse mod hjerte-karsygdomme. Resveratrol reducerer oxidation af low-density lipoprotein, eller LDL, som ofte kaldes dårlige kolesterol. LDL oxidation bidrager til dannelsen af plak, fede indskud i dine arterier, som kan forårsage hjerte-kar-sygdom. Resveratrol kan også blokere dannelsen af blodpropper, sænke risikoen for slagtilfælde. Hertil kommer, at i en stud offentliggjort i 2010 i "American Journal of Clinical Nutrition," forsøgspersoner, der forbruges resveratrol havde øget blodgennemstrømning til hjernen, hvilket tyder på, at stoffet kan også forbedre hjernens funktion, selv om flere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte dette.

Quercetin

Quercetin er en type anlæg pigment kaldet et flavonoid, der er ansvarlig for, sammen med resveratrol, for den farve af lilla druer. Quercetin er en potent antioxidant, der stabiliserer og fjerner frie radikaler. Disse kemikalier er naturlige biprodukter i stofskiftet og også kan stamme fra nedbrydning af miljømæssige toksiner såsom cigaretrøg og organiske opløsningsmidler. Frie radikaler kan skade dine celler ved at forstyrre membraner og DNA. Over tid, frie radikaler kan fremskynde aldring og øger din risiko for kræft. Ifølge University of Maryland Medical Center, quercetin reducerer antallet af kræfttilfælde celle vækst, i det mindste i laboratoriet. Det siger også, at quercetin kan mindske allergi og astma, mindske højt blodtryk og symptomerne på reumatoid arthritis, selv om mere forskning med menneskelige forsøgspersoner, der er nødvendige for at bekræfte disse effekter.

Forbrugende Druer

I henhold til de kostråd, hvis du er en voksen, der tager på 2.000 kalorier hver dag, skal du forbruge omkring 2 kopper af frugt dagligt. Som en del af denne strategi, skal du vælge hele druer til at drage fordel af deres fiber og bruger dem jævnligt, enten som en del af et måltid eller en hurtig snack, blanding med andre frugter, for sort. Dr. Martha Grogan skriver om MayoClinic.com lilla grape juice også indeholder resveratrol og andre antioxidant forbindelser. For at få størst mulig gavn af druesaft, men check mad, etiketter og vælge produkter, der indeholder 100 procent juice.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære