Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene af Granatæble Kosttilskud?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret: 06 December, 2018

Hvis du nogensinde har spist et granatæble, du ved, at frugtens indre er fyldt med små frø, der hver især dækkes i saftige, smagfulde kød. Granatæble er båret af en lille Asian træ -- Punica granatum -- der har været dyrket i tusinder af år, med frugt spist plain eller juiced. Men du kan være uvidende om, at granatæble er blevet en del af den traditionelle medicin i århundreder, anbefalet af praktiserende læger for mange lidelser. I dag, granatæble kosttilskud er let tilgængelige, og moderne forskning tyder på, at de kan have nogle væsentlige fordele.

Hjerte-Kar-Fordele

Granatæble er en rig kilde til naturlige antioxidant forbindelser, der hjælper din krop skille sig af frie radikaler, som under fordøjelsen, eller efter at du er udsat for giftstoffer. Over tid, kan de skade din cellulære membraner og DNA, hvilket potentielt kan øge din risiko for kroniske lidelser, der omfatter åreforkalkning og hjertesygdomme. Flere kliniske undersøgelser tyder på, at granatæble antioxidanter kan hjælpe med at forbedre hjerte-kar-funktion, ifølge eksperter på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. For eksempel, en undersøgelse offentliggjort i September 2005-udgaven af "American Journal of Cardiology" fandt, at patienter med koronar arterie sygdom, der forbruges granatæble juice dagligt i tre måneder havde mindre iskæmi, en type af skader på hjertet, end lignende emner, der tog placebo.

Anti-Cancer Egenskaber

Naturlige forbindelser i granatæble ekstrakter måske også har anti-cancer egenskaber, ifølge University of Maryland Medical Center, som hæmmer væksten af kulturperler bryst -, prostata-og lungekræft celler. I et klinisk fase 2 studie af granatæble-saft som en anti-cancer tillæg offentliggjort i juli 2006 i "Klinisk kræftforskning," forskere, der har testet effekten af indtagelse af granatæble juice i mandlige forsøgspersoner, som havde været i behandling for prostatakræft, men havde øge niveauet af prostata-specifikt antigen, en markør for kræft vækst. De fandt, at antallet af prostata-specifikt antigen stigningen var markant reduceret, og andre faktorer, der er relateret til kræft-celle vækst blev også mindsket i løbet af den periode, hvor de forsøgspersoner, der drak juice.

Anti-inflammatoriske Handlinger

Naturlig granatæble forbindelser, især dem, der er kaldet flavonoler, kan reducere inflammation, der er i det mindste delvist ansvarlig for flere sygdomme, herunder slidgigt og andre inflammatoriske tilstande. En laboratorie-undersøgelse, der blev offentliggjort i februar 2006 udgave af "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi" fandt, at stoffer i granatæble juice kan blokere for flere skridt i den cellulære reaktioner, som fører til betændelse. En anden undersøgelse i September 2005 udgave af "Journal of Nutrition" fandt, at granatæble ekstrakt kan hjælpe med at forhindre eller forbedre slidgigt ved at hæmme enzymer, som er involveret i inflammation og eventuel nedbrydning af brusk. Disse resultater fra laboratorie-undersøgelser, som er lovende, men stadig har brug for at blive bekræftet i kliniske forsøg med forsøgspersoner.

Tager Kosttilskud

Kosttilskud, der indeholder granatæbleekstrakt er tilgængelige fra helsekost butikker som piller, kapsler eller løs pudder. Der er ingen, der er etableret mindste effektive dosis af granatæble kosttilskud, men tager 40 gram tillægsgebyr per dag er generelt anses for sikre og har været brugt i nogle undersøgelser. Kosttilskud kan interagere med visse lægemidler, herunder blodtryk medicin, medicin, der sænker kolesterol og blodfortyndende medicin, og de bør ikke tages under graviditet. Diskutere granatæble kosttilskud med din læge for at afgøre, om de kan være nyttige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære