Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Persille?

Persille, et medlem af gulerod familie, er en flavorful toårig plante, der opstod i det sydlige Europa og det østlige Middelhav. Det er et dagligt syn i visse mellemøstlige opskrifter og optræder ofte som pynt i restaurant retter. Tre typer af persille -- krøllet, fladskærms-blad og majroe rod -- dyrkes i de Forenede Stater. Mere end bare en smuk blad, persille byder på betydelige ernæringsmæssige og sundhedsmæssige fordele.

Anti-Cancer og Anti-Inflammatoriske

Et stof, persille og andre Middelhavs urter kaldet carnosol kan give kræft og anti-inflammatoriske fordele, ifølge en undersøgelse offentliggjort i juni 2011 udgaven af tidsskriftet "Kræft Breve." Gennemgang af tidligere publicerede forskning cites-bevis, der peger i retning af carnosol er flere effekter i at reducere betændelse og hæmmer udviklingen af leukæmi, prostata, bryst, hud-og tyktarm kræft. Carnosol også udøver antioxidant fordele, der gør den lever mere effektiv til at afgifte kroppen og forhindre oxidation af kolesterol, hvilket reducerer arteriel plaque dannelse.

Flygtige Olier

Persille indeholder navn myristicin, stedsegrønt og beta-bisabolene -- æteriske olier, der kan give visse medicinske fordele. En undersøgelse offentliggjort i Maj 2005-udgaven af tidsskriftet "Toxicology Letters", der findes som navn myristicin tilbyder potentielle fordele mod neuroblastoma, en kræft, der påvirker nervesystemet og er almindelig i børn. I vævet-kultur undersøgelse, navn myristicin induceret celledød i neuroblastoma celler. Den æteriske olie stedsegrønt udstillet antimikrobiel fordele mod tre arter af mider i et reagensglas undersøgelse offentliggjort i juli 2011 udgave af "Journal of Agricultural and Food Chemistry." Yderligere forskning er nødvendig for at bekræfte den foreløbige resultater af disse undersøgelser.

Antioxidanter

Flavonoid antioxidanter apigenin, luteolin, quercetin og kaempferol persille giver det en lang række sunde egenskaber. Apigenin viser lover som en ugiftige behandling mod en aggressiv form for brystkræft, ifølge University of Missouri News Bureau. Apigenin dræber kræft celler, der hæmmer kræft celle vækst og reproduktion, og forhindrer udtryk for et gen, der er forbundet med kræft vækst. Quercetin hjælper med at forhindre de skadelige virkninger af low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol og reducerer blodtryk, betændelse og symptomer forbundet med interstitiel cystitis, prostatitis, og reumatoid arthritis, ifølge University of Maryland Medical Center.

Vitaminer og Mineraler

Persille er høj i C-vitamin, der giver 20 milligram i en 1/4-cup servering af friske urter. Samme størrelse servering giver 21 mg calcium, 8 milligram magnesium og 83 milligram af kalium. Persille er også en god kilde til vitamin A, med 1,264 internationale enheder pr 1/4 kop og 23 mg folat, et B-vitamin kompleks vigtige for en sund nerve funktion, dannelse af røde blodlegemer og protein metabolisme pr 1/4-cup, der tjener.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære