Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af havreklid og Hørfrø?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 28, 2018

Havreklid, det ydre skrog af havre korn, hørfrø indtager en lignende niche i en sund kost. Der er ernæringsmæssige forskelle mellem dem -- oat klid er en bedre kilde til selen, mens hørfrø giver du med omega-3 fedtsyrer, som ikke findes i oat bran -- men de deler også flere ernæringsmæssige ligheder. Tilføjelse af enten hørfrø-eller havreklid til din kost giver sundhedsmæssige fordele og øger dit indtag af essentielle næringsstoffer, herunder mineraler og fibre.

Fiber

Tilføjelse af havreklid eller hørfrø til dine måltider øger din fiber indtagelse. Fiber gør dine måltider mere fylde -- det holder din mave er fuld i længere tid efter måltidet, så du er mindre tilbøjelige til at forkæle dig selv i en ikke-planlagt mellem-måltid, en snack. At få nok fibre beskytter også mod forstoppelse og sænker din risiko for hjerte-kar-sygdom. En fjerdedel-cup, der tjener knust hørfrø indeholder 7.6 gram kostfibre, som er 9 procent af den anbefalede daglige dosis for kvinder og 20 procent mænd, ifølge Institute of Medicine. Havreklid indeholder lidt mindre fiber, på 3,6 gram per kvartal cup.

Mangan

Madlavning med enten havreklid eller hørfrø hjælper dig med at nå dit anbefalede daglige indtag af mangan. Din krop er afhængig af mangan til at hjælpe fordøje næringsstoffer, herunder kulhydrater og fedt, og til at støtte produktion af energi. Det aktiverer også enzymer, du har brug for en sund brusk og knogle, og det øger kollagen produktionen for at støtte sårheling. En kvart kop servering af havreklid kan prale 1.3 mg mangan, som er omkring 57 procent af den anbefalede daglige indtag for mænd og 72 procent for kvinder, ifølge Institute of Medicine. En tilsvarende servering af jorden hør giver 0.7 mg.

Magnesium

Hørfrø og klid havre giver sundhedsmæssige fordele takket være deres magnesium indhold. Din krop indeholder magnesium i nyt knoglevæv til at holde dit skelet stærkt, og det er også baseret på magnesium for at opretholde en sund cellemembranen. It-hjælpemidler i celle migration, letter celle kommunikation og hjælper din krop med at producere DNA. En kvart kop jorden hør indeholder en imponerende 110 mg magnesium, mens en tilsvarende servering af havreklid tilbyder 55 mg. Hver servering af hør giver 34 procent af den daglige magnesium indtag krav for kvinder og 26 procent for mænd, ifølge Institute of Medicine.

Forbrugende havreklid og Hørfrø

Havreklid og hørfrø både har en række anvendelser i køkkenet. Drys et par spiseskefulde havreklid eller hørfrø over varme eller kolde morgenmadsprodukter, bruge dem til at tilføje tekstur og ernæringsmæssige værdi til bagværk, eller tilføj dem til frugt og yoghurt til en fyldning snack. Havreklid kogt i vand gør også en nærende grød-brug sund tilføjelser, såsom friske bær og hakkede mandler, for at øge sin smag. Brug hørfrø blandes med vand som en erstatning for æg i en vegetarisk eller vegansk madlavning og bagning.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære