Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene ved Ikke at Spise Inden sengetid?

Skrevet af Johnathon Andrew; Opdateret December 27, 2018

Din travle livsstil kan holde dig op på om natten længere, end du foretrækker, -- eller måske er du bare en nat ugle-men chancerne er du vil være fristet til at spise noget lige før du går i seng. At spise sent om natten kan undertrykke din sult, smerter og genopfylde dit blodsukker, men du kan også opleve gastrointestinale gener eller risiko for at tage på i vægt, hvis du overskrider dit daglige kalorie grænser.

Vægt Kontrol

Din hjerne er stadig aktiv under søvn, men din krop er mindre aktive og brænde færre kalorier i forhold til typiske aktiviteter i dagtimerne. Hvis du overskrider dit daglige kalorie grænser i løbet af dagen eller tidlig aften, så der er lidt tid til at brænde dem ud med motion, men hvis du overskrider din grænse sent på aftenen, lige inden jeg skal i seng så der er mindre mulighed for at gøre det. De overskydende kalorier -- ud over din daglige grænse eller mål-fra en sen nat måltid er som regel gemt som fedt, mens du sover, og det kan føre til en betydelig mængde af vægt-gevinst, -- om 2 pounds per måned i gennemsnit-hvis de ikke er brændt af øget fysisk aktivitet for den følgende dag, ifølge Kelly Glazer Baron, sundhed, psykolog og neurologi instruktør på Northwestern University. Desuden, folk, der spiser sent på aftenen, er mere tilbøjelige til at spise fedtholdige, forarbejdede fødevarer i stedet for sundere valg, såsom frisk frugt eller grøntsager.

Bedre Søvn

Ifølge den AMERIKANSKE Food and Drug Administration, ikke at spise et stort måltid før sengetid og undgå koffein er vigtige faktorer for at få en god nats søvn. Koffein øger fyring sats af neuroner i din hjerne, som stimulerer mental årvågenhed, og forstyrrer søvnen -- faktorer, der bidrager til søvnløshed. Koffein er også et diuretikum, som gør dig urinere oftere. Kaffe, sort te, cola og chokolade produkter, der er rige kilder til koffein og bør undgås før sengetid -- med mindst fire til seks timer-i henhold til sundhed forskere ved Harvard Medical School. Endvidere, at spise kød eller andre protein-rige fødevarer kan hæmme søvn ved at blokere produktionen af serotonin -- en beroligende neurotransmitter, der inducerer afslapning og søvn.

Reduceret Halsbrand og Fordøjelsesbesvær

Spiser for hurtigt eller ligge ned umiddelbart efter et måltid kan udløse fordøjelsesbesvær eller halsbrand, brændende smerter, der kan forhindre dig i at falde i søvn eller vågner du midt om natten. At spise langsomt fremmer en god fordøjelse og sidder op giver tyngdekraften til at hjælpe bevægelsen af fødevarer gennem dit mave-tarm system. Visse krydret eller sure fødevarer øger risikoen for halsbrand og andre fordøjelses problemer-især citrusfrugter, stegt mad, pebret mad, hvidløg, løg og tomat-baserede elementer, som pasta sauce, salsa og chili.

Forslag

Vær realistisk med din kalender og afgøre, hvornår et sandsynligt sengetid er på de fleste nætter. Når du har regnet det ud, så du kan planlægge din middag. Tidsforskellen mellem at sove og spise bør være mindst tre timer-for at sikre en god fordøjelse og reducere risikoen for halsbrand -- men nok ikke meget mere end fem timer på grund af risikoen for at udvikle sult smerter. Tre timer giver dig nok tid til at tage en tur eller gøre noget aktivt og forbrænde nogle kalorier, hvis du overskrider dit daglige kalorie begrænsning.

Om Forfatteren

Johnathon Andrew har fået hans M. Sc. fra University of British Columbia i 2003 og derefter gik på at færdiggøre sin Medicinske Grad på Queen ' s University i Kingston. Han har været offentliggjort i talrige peer-reviewede tidsskrifter, såsom "Journal of Manipulative og Fysiologiske Therapeutics" og "Canadian Journal of Neurological Sciences."

ADVERT

Mest populære