Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Brændenælde?

Nælde, Urtica dioica, er en flerårig urt, der er dækket med små hår, der, ved berøring, frigive et irritationsmoment, der forårsager en langvarig stikkende fornemmelse. Længe anerkendt for sine medicinske fordele, brændenælde blev brugt i oldtiden som et middel til insektbid og i Europa som en te for behandling af luftvejssygdomme, rapporter, New York University Langone Medical Center. Brændenælde tilbyder en bred vifte af potentielle sundheds-og ernæringsmæssige fordele.

Smertelindring

Ledsmerter management er en af de traditionelle anvendelser af brændenælde, University of Maryland Medical Center noter. Dokumentation af brændenælde er smertelindring fordele blev rapporteret i en vævskultur undersøgelse offentliggjort i April 2002-udgaven af tidsskriftet "Histologi og Histopatologi." I den undersøgelse, human brusk celler behandlet med brændenælde ekstrakt, kaldet Hox alpha, viste markant mindre aktiviteten af et enzym, der nedbryder kollagen, et protein, del af fælles strukturer. Forskerne konkluderede, at Hox alpha kan tilbyde ydelser, i behandlingen af nogle af inflammatoriske ledsygdomme.

Urin Sundhed

Herbalists ofte anbefaler, brændenælde til behandling af urinvejsinfektioner og urin symptomer forbundet med benign prostatahypertrofi, som ufuldstændig vandladning og stadige trang til at tisse. Et reagensglas undersøgelse offentliggjort i December 2012 i tidsskriftet "Urologiske Forskning" fandt, at brændenælde effektivt hæmmet bevægelighed af E. coli, en bakterie, der er en fælles årsag til urinvejsinfektioner. En undersøgelse på forsøgsdyr med benign prostatahypertrofi offentliggjort i Maj 2012 "Andrologia" fandt, at fire ugers tilskud med brændenælde faldt prostata størrelse og forbedret urin output.

Allergi Middel

Brændenælde giver lindring af sæsonbetinget allergi symptomer på flere måder, ifølge en undersøgelse offentliggjort i juli 2009 udgave af "Phytotherapy Research." Ekstraktet indeholder en naturlig antihistamin og hæmmer produktionen af inflammatoriske molekyler kaldet prostaglandiner. Urten også kan arbejde på det genetiske niveau ved at slukke for bestemte gener, der fremmer inflammation, ifølge David Rakel, redaktør af bogen "Integrativ Medicin." Doser på 300 til 350 mg af brændenælde ekstrakt tre gange om dagen, som typisk bruges til at behandle allergi.

Kulinariske Bruger

Brændenælde er meget nærende og det kan være kogt og spist som en grøn grøntsag. Det har en lignende smag til spinat og er en god kilde til jern, calcium, folinsyre, kalium, mangan, carotenoider og C-vitamin, noter University of Wisconsin-La Crosse. Iblødsætning i vand fjerner sting fra brændenælde, hvilket gør det sikkert at spise. Bladene kan også være brygget for at gøre te.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære