Sund Kost >> Andre

Fordele ved Mælk

Oversigt

At vælge den rigtige mælk kan gøre forskellen mellem mave forstyrret og et løft i vitale næringsstoffer. Forskellige typer af mælk tilbyder forskellige ernæringsprofiler, og du kan finde mælk, der er fri for laktose, gluten eller specifikke allergener. Uanset om du foretrækker traditionelle komælk eller en vegetarisk mælk, såsom soja eller mandel mælk, forståelse for fordelene ved denne drik kan hjælpe dig med at træffe den bedste beslutning for dit helbred.

Goodshoot/Goodshoot/Getty Images

Hamp Mælk Har Gluten i Det?

Hamp mælk, som er høj i protein, B-vitaminer, omega-3 fedtsyrer og andre næringsstoffer, der er naturligt glutenfri. Hamp mælk kan blive forurenet med gluten, hvis det er produceret i eller i nærheden af et anlæg, der behandler hvede, byg eller rug, eller hvis det blev dyrket på et plot, som også indeholder disse afgrøder. Hvis du har en gluten følsomhed eller intolerance og er nødt til at undgå gluten fuldstændigt, kan du finde ud af, hamp mælk, der er certificeret glutenfri.

Jupiterimages/Creatas/Getty Images

Ikke Mælk Har Fiber i Det?

Fiber omfatter alle ufordøjelige del af vegetabilske fødevarer, så mælken fra dyr, herunder komælk og gedemælk, ikke indeholder nogen fiber. Mælk fremstillet af vegetabilske kilder, herunder mælk lavet af soja, mandler, ris, hamp, typisk ikke indeholder fibre. For eksempel, 1 kop sojamælk indeholder omkring 1,5 gram fiber. Fiber hjælper med løs fæces og forbedre din fordøjelseskanalen sundhed, så drikker mælk, der indeholder fiber kan hjælpe dig med at opfylde din fiber behov. Ifølge Medline Plus, du har brug for omkring 20 til 35 gram fibre hver dag.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Hvor Meget Kalium Er i Mælk?

Mængden af kalium i mælk afhænger af, hvilken type af mælk. Komælk har omkring 322 milligram af kalium pr kop. Soja mælk indeholder ca 287 milligram af kalium i 1 cup. Den samme mængde af mandel mælk har kun omkring 40 milligram af kalium. Kalium er vigtigt for korrekt hjertefunktionen og fungerer også som en elektrolyt i kroppen.

Brand X Pictures/Brand X Pictures/Getty Images

Antallet af Kulhydrater i sødmælk

Sødmælk full fat version af komælk, og har masser af kulhydrater til at give energi til kroppens celler og væv. En enkelt kop sødmælk indeholder cirka 12 gram kulhydrater. Den primære kulhydrat i sødmælk er det sukker, lactose. Hvis du er på en lav-carb diæt eller bare er på udkig efter en mælk alternativ med færre kulhydrater, soja, mælk og mandel mælk, har typisk 2 til 6 gram per kop, afhængigt af mærke.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Hvor Meget Natrium Er i Havre Mælk?

Havre mælk indeholder omkring 110 mg natrium per kop, omkring 5 procent af den daglige anbefalede maksimale indtag. Ifølge Medline Plus, raske voksne bør ikke få mere end 2.300 mg natrium per dag, og folk med for højt blodtryk, eller som er i risiko for forhøjet blodtryk bør begrænse natrium til 1.500 mg i døgnet. Indtagelse af for meget natrium kan øge din risiko for problemer med hjertet, og det er helt fint for raske voksne for at begrænse deres indtag til omkring 1.500 mg en dag så godt.

David De Lossy/Photodisc/Getty Images

Den Højeste Procentdel af Fedt i Mælk af Dyr

Mælk fra dyr, der er ofte høje i fedt, fordi baby pattedyr kræver fedt til brændstof, deres voksende hjerner. Det højeste fedtindhold findes i rensdyr mælk, som ikke normalt findes i handelen, men er til tider forbruges af indfødte befolkninger i arktis. Rensdyr mælk indeholder mere end 19 procent fedt. Koens mælk er forholdsvis lav, med kun 3,5% fedt. Fåremælk har omkring det dobbelte af den mængde fedt, at komælk ikke.

Ryan McVay/Digital Vision/Getty Images

Er Havre Mælk Mere Nærende end komælk?

Havre mælk er en meget nærende drik, der leverer masser af næringsstoffer, men i sin naturlige form, der kun har små mængder af calcium. Koens mælk, på den anden side, har 276 mg calcium per kop. Calcium er vigtigt for opbygningen af stærke knogler, og for mange mennesker, mælkeprodukter er en vigtig kilde til dette næringsstof. Men hvis havre mælk, der er beriget med calcium, det kan være et acceptabelt alternativ kilde. Havre mælk, der også har mere fiber, jern og riboflavin end komælk.

Om Forfatteren

Bridget Coila har specialiseret sig i sundhed, ernæring, graviditet, pet og forældrerollen emner. Hendes artikler har optrådt i Ilt, Dansk Fitness og på forskellige hjemmesider. Coila har en Bachelor of Science i celle-og molekylær biologi fra University of Cincinnati, og mere end 10 års medicinske forskning oplevelse.

ADVERT

Mest populære