Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved at Begrænse saltindtaget?

Mennesker har brug for at spise natrium i små mængder for at opretholde kroppens normale funktioner som som sender nerveimpulser, at opretholde væskebalancen og kontrahering og afslappende muskler. Dog, store mængder af natrium kan føre til uønskede og usunde komplikationer. Den generelle anbefaling for natrium indtag ikke mere end 2.300 mg dagligt. Denne anbefaling falder i en alder af 51 til et maksimum på 1.500 mg dagligt. Disse anbefalinger er for raske personer. Personer med hjerte-eller nyresygdom, har normalt en meget lavere grænser.

Hjerte-Kar-Sundhed

Natrium tiltrækker og holder vand, hvilket øger den samlede blodvolumen. En højere blod volumen betyder, at hjerte-kar-systemet er til at arbejde hårdere for at pumpe blodet gennem kroppen. Denne øgede arbejdsbyrde øger blodtryk, der fører til hypertension, eller højt blodtryk. At spise mindre salt vil hjælpe med at forhindre dette.

Væskeophobning

Som nævnt, natrium tiltrækker og holder vand. Dette kan føre til væskeretention, eller oppustethed. Væskeophobning er ofte mest bemærkelsesværdige omkring maven og ankler. Begrænsning af fødevarer, der er høj i natrium, såsom forarbejdede fødevarer, der kan medvirke til at reducere væskeophobning og reducere oppustethed.

Nyrefunktion

Nyrerne hjælpe filter urin og balance natrium niveauer i kroppen. Når kroppen er lavere end tilstrækkelige niveauer af natrium, nyrer vil holde mig til, hvad der er behov for, og det vil udskille overskydende, hvis natrium niveauer er for høj. Store mængder af salt kan overbelaste nyrerne, hvilket hæmmer deres funktion. Dette kan medføre, natrium til at bygge op i systemet, hvilket fører til væskeophobning og forhøjet blodtryk, som tidligere bemærket.

Begrænsning Af Natrium

Overvågning indtag af salt er en sund vane; men alvorlig begrænsning er ikke nødvendigt for alle. Du kan høste sundhedsmæssige fordele ved blot at være opmærksom på mængden af natrium, du bruger på en regelmæssig basis, og tage skridt til at reducere, hvad du spiser, hvis du opdager, det er for meget. Strengere natrium begrænsninger kan være nødvendige for, at personer med sygdomme såsom kongestiv hjerteinsufficiens, hypertension og nyresvigt. Nogen større natrium begrænsning bør ordineres og overvåges af en læge.

Om Forfatteren

Amanda Davis begyndte at skrive i 2010 med arbejde offentliggjort på diverse hjemmesider. Davis er en diætetiske tekniker, der er registreret, personlig træner og fitness instruktør. Hun har erfaring med at arbejde med en bred vifte af aldre, fitness niveauer og medicinske tilstande. Hun har en dual Bachelor of Science i motion videnskab og ernæring fra Appalachian State University og arbejder mod hendes mastergrad i public health. Davis vil være et register berettiget diætist i Maj 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære