Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Magert Oksekød?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Oksekød bidrager til din daglige protein indtagelse af fødevarer -- hver 3-ounce servering giver halvdelen af den AMERIKANSKE Department of Agriculture-den daglige anbefalede protein indtagelse af mad for mænd og 60 procent af den daglige anbefalede protein indtagelse af fødevarer til kvinder. Men mange udskæringer af oksekød også indeholder mættet fedt, som har en negativ effekt på dit hjerte-kar-sundhed. Vælge magre udskæringer -- herunder runde bøf, skulder bøf, magert oksekød og flanke bøf -- at høste de ernæringsmæssige fordele af oksekød uden fedt.

Jern

Indtagelse af magert kød, øger dit indtag af jern, et næringsstof, der er vigtige for sunde røde blodlegemer. Dit røde blod celler kræver hæmoglobin -- en jern-holdige pigment protein, der giver blodet dets farve, -- til at transportere ilt. Hvis du ikke får nok jern fra din kost, kan du udvikle anæmi på grund af en manglende evne til at gøre funktionelle røde blodlegemer. Jern også udgør en del af myoglobin, et protein, der gemmer ilt i dine muskelceller. En 3-ounce servering af 95 procent magert hakket oksekød eller lårtunge roastbeef indeholder 2 mg jern -- 11 procent af den anbefalede daglige jern i kosten for kvinder og 25 procent af ADT for mænd, i henhold til Kontoret for Kosttilskud.

Vitamin B-12

Vitamin B-12, der findes i magert oksekød hjælper også i produktionen af røde blodlegemer, der spiller en vigtig rolle i hæmoglobin syntese. Det påvirker også andre væv, og fremme af den neurologiske funktion og støtte i fedt og protein metabolisme. En 3-ounce servering af lårtunge roastbeef giver 1.4 mikrogram vitamin B-12, eller 28 procent af det anbefalede daglige indtag, ifølge Office for Kosttilskud. For en rigere kilde til B-12, opt for 95 procent magert hakket oksekød, som tilbyder 2.2 mikrogram vitamin B-12 per 3-ounce servering, eller 92% af ADT.

Coenzym Q10

Nå for magert hakket oksekød som en kilde af coenzym Q10, en antioxidant. Coenzym Q10 beskytter dine celler mod skadelige frie radikaler, der dannes som et biprodukt af dit stofskifte og miljømæssige toksiner, hjælpe med at forhindre skader på din celle membraner, proteiner og DNA. Det understøtter også dit stofskifte -- din mitochondrierne, de "batterier", der producerer energi, power din celler, der er afhængige af coenzym Q10, til at fungere. Selvom din krop også producerer coenzym Q10 til at opfylde sine behov, tilføjer magert oksekød til din kost øger dit indtag af næringsstoffer.

Overvejelser og Serverer Tips

Eksperimentere med sunde krydderier til at tilføje smag til din oksekød uden tilsat mættet fedt eller salt. Marinere en flanke bøf med olivenolie og hvidløg i en lækker måltid, eller årstiden, en skulder bøf med limesaft og krakket peber. Grill, stege eller broil din oksekød. Undgå stegning -- det kan delvist at ødelægge coenzym Q10, ifølge Linus Pauling Institute. Selvom magert oksekød tilbyder gavnlige næringsstoffer, sørg for, at du indtager det i moderate mængder, anbefaler Harvard School of Public Health.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære