Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af Lavendel Te?

Skrevet af Alicia Bodine; Opdateret 07 December, 2018

Lavendel, Lavandula angustifolia, er en blomst, der er hjemmehørende i Middelhavsområdet og i det Nordlige Afrika. Selv om denne blomst er kendt for sit behagelige aroma og anvendes ofte i kosmetik og rengøringsmidler for at tilføje en frisk duft, der rent faktisk har et væld af sundhedsmæssige fordele. Te sig selv er lavet af lilla blomster knopper, der blomstre på anlægget. Det kan være lavet fra bunden derhjemme, eller ved at købe en ready-to-go te taske fra din lokale helsekost butik. Når du drikker det, vil du nyde de ernæringsmæssige fordele, det giver.

Det Forbedrer Søvn

Den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute påpeger, hvor vigtigt tilstrækkelig søvn er for vores sundhed. Organisationen hedder, at der ikke kun er en god nattesøvn er vigtigt for korrekt hjernefunktion, men det er også nødvendigt for at opretholde en sund balance af hormoner, for at holde blod glucose niveauer fra stiger, og for at sikre, at immunforsvaret fungerer på sit bedste. Lavendel te arbejder for at forbedre en persons søvn, fordi det indeholder næringsstoffer som zink, kalium og magnesium. Faktisk, en undersøgelse offentliggjort i 2017 i International Journal of Molecular Sciences viste, at mus og mennesker, der fik zink faktisk oplevet en længere og bedre søvn end før.

Det Har Anti-Inflammatoriske Egenskaber

Idet lavendel er kendt for at have anti-inflammatoriske egenskaber, et hold fra Okayama University Graduate School of Health Sciences har foretaget en undersøgelse, der ser på den anti-inflammatoriske virkning af lavendel på eksperimentelt induceret astma bronchiale. Forskerne konkluderede de positive resultater, der lavendel ville være nyttigt som en alternativ medicin til astma bronchiale.

Det Har Antifungal Egenskaber

En anden fordel af lavendel te er, at det kan bruges til at bekæmpe svampeinfektioner. En undersøgelse offentliggjort i 2015 i Scientifica (Cairo) sammenlignet brugen af lavendel mod receptpligtig medicin clotrimazol til behandling af en candidiasis infektion. Undersøgelsens resultater viste, at lavendel havde faktisk har antifungal aktivitet. Du kan drikke lavendel te for at holde svampeinfektioner i skak, eller placer den brugte te taske over alle svampe-infektioner, du måtte have.

Det Fremmer Sårheling

Ud over at have antiseptiske egenskaber, lavendel er også blevet undersøgt for dets evne til at hjælpe sår heles. I 2016, BMC Komplementær og Alternativ Medicin offentliggjort resultaterne af en undersøgelse om virkningerne af lavendel olie på de forskellige stadier af sårheling. Resultaterne var positive nok for forskere til at konkludere, at nye metoder bør overvejes at bruge lavendel som en behandling til heling af sår.

Om Forfatteren

Alicia Bodine er en New Jersey-baserede forfatter med speciale i sundhed og ernæring. Med mere end 13 års erfaring, hendes arbejde har optrådt på steder som Livestrong og eHow Food & Drink. Hun har også fungeret som Sunde Fødevarer, redaktør på BellaOnline.

ADVERT

Mest populære