Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene ved Store Doser Niacin?

De fleste Amerikanere får masser af niacin fra kosten, ifølge Linus Pauling Institute. Hvis du hører om, at tage store doser niacin, det er nok ikke til at fylde en kost skal, men fordi det sænker kolesterol. Det kan tilbyde andre fordele også, men tale med din læge, før du tager store mængder af niacin, fordi det kan have bivirkninger.

Niacin Grundlæggende

Niacin eller B-vitamin-3, danner to coenzymer. Det lyder ikke som en masse, men disse to coenzymer skal være til stede for at aktivere omkring 200 enzymer. I denne rolle, niacin producerer energi, gør fedtsyrer og regulerer den cellulære kommunikation. Nogle af de bedste kilder til niacin er beriget korn, kød, fjerkræ, fisk, bønner og frø, men bladgrøntsager grønne grøntsager har et mindre beløb. Din krop kan også producere nogle af niacin, der er behov fra tryptofan, som er en aminosyre, der findes i proteinholdige fødevarer.

Ernæringsmæssige Anbefalinger

Den anbefalede daglige dosis for niacin er 16 mg dagligt for mænd og 14 mg for kvinder. Hvis du er tidskrævende nok niacin til at opfylde disse krav, og du ikke har en medicinsk tilstand, der kræver ekstra niacin, der er ikke nogen fordel at tage store doser niacin. Niacin dilaterer blodkar, især i huden, så får for meget kan forårsage ubehagelige rødmen på dit ansigt, arme og bryst. Rødmen kan være ledsaget af en ubehagelig varme eller kløe. For at undgå denne bivirkning, bør du ikke indtage mere end 35 mg dagligt.

Store Doser

Store doser er anvendt til behandling af en niacin mangel, hvis det ikke kan være fast gennem kosten. Niacin er kendt for sin evne til at sænke kolesterol og triglycerider. Det virker endda så godt, som nogle af receptpligtig medicin. I form af niacinamid, det kan behandle symptomer, der er relateret til slidgigt og lavere risiko for at udvikle Type 2-diabetes. Alle disse medicinske anvendelser kræver doser, som er væsentligt højere end kostindtag, nogle gange så højt som 4.000 mg dagligt, ifølge New York University. Så store doser, har brug for en recept og en læges tilsyn, fordi de kan forårsage mere alvorlige bivirkninger end rødmen, herunder udslæt, hovedpine, betændelse i leveren og en uregelmæssig hjerterytme.

Andre Ydelser

Forskning tyder på, at store doser niacin kan have andre sundhedsmæssige fordele. Det kan påvirke blodkar i nethinden og efterfølgende hjælpe med at forebygge aldersrelateret macula degeneration. Når de føjes til huden pleje produkter, niacinamid behandler rosacea og reducerer rød blotchiness. Det også hjælper med at forbedre udseendet af rynker, ifølge en undersøgelse rapporterede i juli 2005-udgaven af "Dermatologisk Kirurgi."

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære