Sund Kost >> Kost

Hvad Er Fordelene af L-Tryptophan?

Skrevet af Lucy D'Berry; Opdateret juli 20, 2017

L-tryptofan er en aminosyre, der er en af omkring 20, der binder sammen til at lave protein. Aminosyrer og proteiner, som er kendt som byggesten i livet. L-tryptophan er en af ni aminosyrer, som din krop ikke kan producere, så det er kendt som en essentiel aminosyre-du skal få det gennem din kost. Din krop har behov for aminosyrer for en række årsager, og L-tryptophan, som andre aminosyrer, tilbyder en række fordele.

Regulerer Humør

L-tryptophan er vigtige for kroppen til at producere serotonin, som hjælper med at opretholde en rolig og afslappet stemning. Mange medicin anvendes til behandling af depression, der tager sigte på at øge mængden af serotonin i hjernen. Kroppen bruger L-tryptofan til at skabe 5-hydroxytryptophan, eller 5-HTP, der er så ændret til serotonin. Som et supplement, 5-HTP er blevet vist i små undersøgelser til behandling af depression. Hertil kommer, at forhøjede niveauer af serotonin kan effektivt behandle præmenstruelle dysforisk lidelse, eller PMDD.

Vægttab

Serotonin har også været knyttet til vægttab. Det er blevet konstateret, at slukke appetit og bremse cravings. Ifølge Harvard Medical School, serotonin gør folk føler dig fuld og hjælper dem til at falde fødeindtagelse. I virkeligheden, en Serotonin-Plus Vægt Tab Program, der har til formål at øge niveauet af serotonin til at mindske trang til kulhydrater, der giver deltagerne mulighed for at fokusere på at spise proteiner. Protein bidrager til en følelse af mæthed.

Sænker Kolesterol

Kroppen bruger L-tryptofan til at producere niacin, B-vitamin, som kan hjælpe med at øge det gode kolesterol og sænke dit dårlige kolesterol. Din krop bruger også niacin til at vende kulhydrater til energi og til at holde fordøjelsessystemet, hud, hår og øjne er sunde og raske. L-tryptofan, der kræver tilstedeværelse af jern, riboflavin og vitamin B-6 til at producere niacin.

Vækst og Udvikling

L-tryptophan er af afgørende betydning for normal vækst og udvikling af synet hos spædbørn. De aminosyrer spiller en afgørende rolle i hjernens modning af barnet, samt neurobiologisk regler for indtagelse af fødevarer, mæthed og søvn-vågne rytme, ifølge National Institutes of Health.

Om Forfatteren

Lucy D'Berry har været en skribent i næsten 30 år, med speciale i ernæring og sundhed, samt i uddannelse og regering. Hun har skrevet til aviser og redigerer et blad. Hun har fortjent både en bachelorgrad og en kandidatgrad i kommunikation.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære