Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Fordelene af Uopløselige Fibre?

Skrevet af Rebecca Howard; Opdateret December 27, 2018

Kostfibre, som er fundet i plantemateriale, er ikke fordøjelig, men det betyder ikke at reducere dens betydning i kosten. Uopløselige fibre, som hovedsageligt findes i hvede, klid, bælgfrugter og frø, hjælper med at opretholde en god sundhed i mere end én måde. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne anbefaler, 14 gram fibre for hver 1000 kalorier forbruges.

Forstoppelse

Harvard School of Public Health konstaterer, at forstoppelse er en almindelig mave klage, især blandt de ældre. Forbrug af fiber er kendt for at lindre og forebygge forstoppelse. Uopløselige fibre binder vand, som det passerer gennem fordøjelseskanalen. Dette gør afføringen blødere og tungere, og dermed reducere risikoen for forstoppelse. Tilføjer bulk til afføring gør afføring nemmere. Ikke desto mindre, Harvard School of Public Health anbefaler en gradvis stigning af fiber indtag for mennesker, der lider af forstoppelse. På denne måde mindskes risikoen for gastrointestinale gener.

Diverticular Sygdom

Diverticulitis er en sygdom, der er karakteriseret ved inflammation og infektion af poser i tarmens vægge. Ifølge Harvard School of Public Health, det er en almindelig aldersbetinget lidelse, der opstår i en tredjedel af dem, der er over 45 år, og to tredjedele af mennesker over 85 år. Udvikling af diverticular sygdommen er normalt forbundet med en lav-fiber kost. I virkeligheden, den tilstand, som er mindre udbredt blandt vegetarer, da de har tendens til at spise mere fiber end ikke-vegetarer. Yderligere, T. Colin Campbell Foundation forklarer, at spise en stor mængde uopløselige fibre nedsætter risikoen for diverticular sygdommen med 40 procent.

Vægttab

Colorado State University Extension forklarer, at uopløselige fibre har ingen kalorier, og det holder dig følelsen fuld i længere tid. Fiber fødevarer er fortsat i fordøjelseskanalen i længere perioder, forhindrer, at din hjerne fra signaler din krop, at du er nødt til at spise. Dette minimerer risikoen for overspisning og dermed fremmer vægttab.

Kræft

Øget indtag af kostfibre nedsætter risikoen for nogle kræftformer som kræft i tyktarmen. I henhold til Colorado State University Extension, uopløselige fibre øger den hastighed, hvormed affald er fjernet fra kroppen. Dette vil derfor mindske eksponering af giftige stoffer, der udvikler sig som et biprodukt af fordøjelsen. Yderligere, HealthCastle.com forklarer, at uopløselige fibre hjælper med at opretholde en optimal pH-niveauet i tarmen. Som et resultat, dette forhindrer bakterier i at danne kræft stoffer. Men, Colorado State University Extension rapporter om, at fiber sandsynligvis ikke har meget indflydelse på udviklingen af tyktarmskræft.

Om Forfatteren

Rebecca Howard har været en professionel skribent siden 2001, med artikler, der optræder i publikationer som "Canadian Journal of Diabetes." Hun er også medlem af the Canadian Society of Nutrition Management. Howard har en B. S. i ernæring fra Ryerson University og en M. S i anvendt human ernæring fra University of Guelph.

ADVERT

Mest populære