Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene ved Great Northern Bønner?

Skrevet af Paula Martinac; Opdateret: December 02, 2018

Hvis din opskrift opfordrer til, at "hvide bønner," har du flere muligheder til din rådighed. Great Northern bønner er større end navy beans, men lidt mindre og mere kornet smag end deres nyre-formet fætre, cannellini bønner. Med en nøddeagtig smag, Stor Nordlige bønner går godt i supper, gryderetter, ragouts og salater og tilbyder et væld af ernæringsmæssige fordele.

Makronæringsstoffer i Store nordiske Bønner

Great Northern bønner er en glimrende kilde til lav-fedt -, plante-baseret protein, både til vegetarer og dem, der forsøger at reducere deres indtag af kød. For 209 kalorier, en 1-kop, der serverer giver dig 15 gram protein med mindre end et gram fedt. Ligesom alle bønner, disse giver væsentlige fiber — den ufordøjelige del af planter, der hjælper med at regulere blodsukkeret, og gør du føler dig fuld længere for bedre vægtkontrol. Fiber hjælper også med fordøjelsesprocessen, at holde dig løbende. En kop Great Northern bønner indeholder 12 gram fiber, eller omkring halvdelen af dit daglige behov.

Mineral Indhold og Fordele

Bønner af alle sorter indeholder imponerende mængder af mineraler, og Store nordiske bønner er ingen undtagelse. En 1-kop, der serverer giver dig 20 procent eller mere af en voksen persons daglige behov for disse mineraler:

  • Kalium
  • Jern
  • Kobber
  • Magnesium
  • Fosfor
  • Mangan

En kop også giver 10 til 12 procent af calcium, zink og selen. Det er vigtigt at få en god blanding af mineraler i din kost for deres bidrag til kropsfunktioner. Kalium, for eksempel, hjælper med at regulere væsker i kroppen, mens jern og zink transportere ilt gennem blodet og magnesium og calcium arbejde sammen om at opbygge knogler.

Vitaminer i Store nordiske Bønner

Great Northern bønner indeholder rige mængder af B-vitaminer—20 procent af dit daglige thiamin, og 45 procent af folat. De leverer også 6 procent af dine krav til niacin og riboflavin, og 10 procent af vitamin B-6. Blandt andre funktioner, B-komplekset familien hjælper din krop med at vende maden til energi. Folat er kendt for at forebygge fosterskader; men en stor undersøgelse, der blev offentliggjort i JAMA i 2015, som også findes folat hæmmer slagtilfælde hos personer med hypertension.

Andre Fordele og Overvejelser

En artikel i American Journal of Clinical Nutrition i 2014 bemærkes potentiale af alle sorter af bønner, med en stærk anti-oxident egenskaber, til at fremme et godt helbred. Især forbrug af bønner, der kan sænke LDL-kolesterol og reducere risikoen for hjertesygdomme, diabetes og andre metaboliske sygdomme. Forfatteren bemærkede, at lave bean forbrug i Nordamerika kan være på grund af den sammenslutning mellem bønner og tarmluft. Teknikker såsom spirende bønner og kaster vand iblødsætning før kogning bidrage til at afhjælpe mave ubehag. Hvis du bruger dåse bønner for nemheds skyld, købe lav-natrium mærker og skyl dem godt, før tilføjelse af opskrifter.

Om Forfatteren

Paula Martinac er en ernærings-pædagog, forfatter og coach. Hun har en Master of Science i Sundhed og Ernæring, Uddannelse og er Bord-Certificeret i Holistisk Ernæring. Hendes forskningsområder interesse kan nævnes stress, vægt og kvinders sundhed.

Foto Credits

  • hvid stor bønne frø billede af Maria Brzostowska fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære