Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Fordelene Fava Bønner?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret: December 02, 2018

Fava bønner er tætte med ernæring. Også kendt som bønner, hestebønner har ingen mættet fedt eller kolesterol og indeholder en høj koncentration af thiamin, vitamin K, vitamin B-6, kalium, kobber, selen, zink og magnesium. De er også en billig kilde til magert protein. Hestebønner kan serveres rå eller kogte, selvom bean bælg skal først være blancheret og den gamle afskallede frø, før du spiser. En servering af varm eller friske hestebønner, kan øge dit indtag af folat, jern, mangan og kostfibre, alle næringsstoffer, der kan gavne dit helbred i en række forskellige måder.

Folat

En kop kogt hestebønner indeholder 177 µg folat, cirka 44 procent af den anbefalede daglige tilførsel af folat for en voksen mand eller kvinde. Friske, rå fava bønner give endnu mere, med 634 µg folat i hver kop. Folat hører til B-familien af vitaminer og er af afgørende betydning for energistofskiftet. Det understøtter også funktionen af nervesystemet og aids i syntesen af DNA, RNA og røde blodlegemer. Mennesker, der spiser folat-rige fødevarer som fava bønner regelmæssigt, kan have en nedsat risiko for hjerte-karsygdomme, kræft og depression. Gravide kvinder, der har en høj indtagelse af folat, der kan være mindre tilbøjelige til at have et barn med medfødte misdannelser.

Jern

Indtagelse af en kop kogt fava bønner giver mænd med 32 procent af deres ADT af jern og kvinder med 14 procent af deres daglige behov. Passende indhold af jern i kosten er nødvendige for kroppen til at producere røde blodlegemer, og dets primære cellulære energi kilde, er adenosin trifosfat, eller ATP. Hvis din kost mangler tilstrækkeligt med jern, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle anæmi eller neurologiske problemer som attention-deficit hyperactivity disorder. Jern i fava bønner er i non-hæm form. Non-hæm jern er ikke så let absorberes som hæm form af jern findes i kød, fisk og fjerkræ. Du kan øge det beløb, du absorbere ved at spise fava bønner med kød eller en rig kilde til vitamin C. Prøv dem kogte og mosede som en side parabol til grillet bøf eller kylling, eller bland den let sauteret frø i en salat, der indeholder appelsin eller grapefrugt segmenter.

Mangan

Ifølge University of Maryland Medical Center, op til 37 procent af Amerikanerne kan ikke forbruge nok af mineralet mangan regelmæssigt. Fava bønner er en glimrende kilde til mangan, der giver 1.6 mikrogram i hver kop kogt. Dette beløb er næsten 100 procent af det anbefalede daglige indtag for kvinder og 70 procent af krav til mænd. Mangan understøtter funktionen af nervesystemet, immunforsvaret og endokrine systemer, og er forpligtet til produktion af superoxid dismutase, et enzym, der er også en kraftig antioxidant. En kost, der er rig på mangan kan hjælpe med at forhindre gigt, knogleskørhed og diabetes. Det kan også hjælpe med at mindske sværhedsgraden af præmenstruelt syndrom.

Kostfibre

En kop kogt fava bønner forsyninger 37 procent af en voksen persons daglige behov for kostfibre, mens en kop frisk, rå fava bønner leverer 150% af kravet. Ligesom alle bønner og bælgfrugter, hestebønner indeholder både opløselige og uopløselige fibre, selvom de er specielt rig i uopløselige fibre. At spise masser af uopløselige fibre fremmer fordøjelsessystemet sundhed og kan hjælpe med at forhindre tyktarmskræft. Opløselige fiber indtagelse kan nedsætte risikoen for forhøjet kolesterol og diabetes. En høj-fiber kost kan også bidrage til at forebygge fedme, slagtilfælde og hjertesygdomme.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære