Sund Kost >> Sunde Måltider

Fordelene ved Escarole Salat

Skrevet af Andrea Cespedes; Opdateret: 06 December, 2018

En bitter grøn almindeligt anvendt i Siciliansk køkken, escarole er relateret til cikorie og ikke almindeligt forekommende i Amerikanske retter. Denne grøn, mørk grøn byder på mange af de ernæringsmæssige fordele af andre, mere almindelige greens, herunder spinat, romaine og grønkål. Det er rige på folat, flere andre vitaminer, mineraler og fibre. Bladet indeholder ingen fedt, og meget få kulhydrater, og det er også lav i kalorier.

Folat

Du får næsten 150 mikrogram af folat i omkring 2 kopper rå escarole. Voksne bør bestræbe sig for omkring 400 mikrogram af B-vitamin, mens du er gravid kvinder nyder godt af 600 mikrogram dagligt.

Folat understøtter dannelsen af dine celler og hjælper dig med at omdanne kulhydrater til energi. Det er især værdifuldt i løbet af graviditeten, da det kan hjælpe med at forhindre visse fosterskader på et ufødt barn.

Fiber

I to kopper rå escarole, du får omkring 4 gram fibre, en form for kulhydrat, der hjælper med at regulere fordøjelsen og holder dig til at føle dig regelmæssigt. Et højt fiber indtag beskytter mod hjertesygdomme, diabetes og andre kroniske sygdomme. Målet for i alt 20 til 30 gram per dag.

Vitamin A

A-Vitamin er En kraftig antioxidant, der understøtter en god vision, sund knogle vækst, reproduktion, stærk immunitet, og hudens sundhed. En 2-cup servering af rå escarole giver næsten 10 procent af den daglige værdi af vitamin A. Madlavning escarole koncentrerer vitamin, så du får endnu mere ud af hver portion.

C-Vitamin

C-Vitamin er en anden antioxidant, der understøtter et sundt immunsystem, en god hud og sårheling. Citrus og andre frugter er ofte betragtes som høj i C-vitamin, men grøntsager er en god kilde, også. En 2-cup servering af escarole tilbyder ca 6 milligram vitamin, eller cirka 10 procent af dit daglige behov.

Calcium

To kopper escarole give omkring 40 mg calcium. Dette kan være kun 4 procent af dit daglige behov for 1.000 mg af denne knogle-støtte mineral, men det er en nondairy calcium-kilde. Hvis du er følsomme over for mejeriprodukter eller vælger ikke at indtage dem, spise rigelige mængder af bladgrøntsager – sammen med berigede juice og alternative mælk – til at opfylde dine ernæringsmæssige krav af calcium.

Spis Det

For at drage fordel af den godhed escarole, se efter, forsvarligt pakket hoveder med blade, der er sprød og grøn. Mix det med andre grønne til en salat, men escarole også gør det godt som en grøn madlavning. Sauter det med hvidløg og olivenolie, oprejste det med hvide bønner eller hak det og tilføje det til en suppe.

Om Forfatteren

Andrea Cespedes tjent sin ernæring legitimationsoplysninger fra Nutrition Therapy Institute i Denver, Colorado. Hun er også en personlig træner, master yoga instruktør, løbe coach, gruppe fitness instruktør og Ironman triathlet.

ADVERT

Mest populære